09-07-2022 Regionale Keuring en Stamboekopname St Oedenrode – Uitslagen

De Regionale Keuring in Zuid heeft inmiddels ook plaatsgevonden; de uitslagen en een verslag van de dag leveren we hierbij.

–> Uitslagen Stamboekopname

–> Uitslagen Keuringsrubrieken

–> Uitslagen New Forest Dressuurwedstrijd

–> Het programma van deze dag,

om u te informeren over pony’s en hun eigenaren welke hebben deelgenomen

VERSLAG VAN DE DAG:

Het was een geslaagde New Forest dag gisteren bij Manege De Pijnhorst in St Oedenrode: stamboekopname in de ochtend, keuring in de middag en ook een dressuurring was neergelegd voor New Forest pony’s onder het zadel.

Dankzij de inzet van 2 jurykoppels in de ochtend kon de stamboekopname vlot verlopen, met in groepen van 4 exterieuropname en bewegen op het harde buiten & aansluitend vrij bewegen (verplicht) en vrij springen (facultatief) in de binnenbaan. Bij beide jurykoppels liep een stagiaire mee vanuit de juryopleiding Koepel Fokkerij, en voor het springen was als extern deskundige Tony Zwienenberg present.

Het juryteam kon de voorgebrachte pony’s goed waarderen, wat bleek uit het hoge percentage dat tot stermerrie werd gewaardeerd.

De prijs voor beste springer deze dag werd uitgereikt aan Heihoeve’s Salvadora (v. Borgerhof’s Orion uit de bekende Heihoeve’s fokmerrie Heihoeve’s Rozalinda (v. Kantje’s Ronaldo)). Salvadore werd met 80 punten gewaardeerd als springpony, met onder meer 85 punten voor springreflexen en 80 voor techniek en vermogen).

Voor de keuring in de middag trad het juryteam Jan Claes, Reijer van Woudenbergh en Sandra Schmücker aan, waarvan Jan Claes helder de beoordelingen toelichtte deze middag.

De Algemeen Kampioen van de hengsten 2022 Thunbergia’s Galanthus leverde het beste veulen van de dag met Larienhof’s Dianthus uit de merrie Larienhof’s Balariena (v. Kantje’s Ronaldo), van fokker/eigenaar J.G. Smits.

Winnaar van de rubriek driejarige stamboekmerries zonder veulen, grote maat, werd Sulaatik’s Viënna (v. Sulaatik’s Vingino) de enige schimmel deze dag in de keuringsbaan. Bij de strijd om het dagkampioenschap kreeg zij stevig partij geboden door Kantje’s Kara (v. Lomansheide Brent), die ’s ochtends ster werd verklaard, op 7 jarige leeftijd reeds Z-dressuur geklasseerd is, en winnaar van de rubriek merries 4 jaar en ouder niet zogend, van eigenaar mw. De Laat. Uiteindelijk trok Sulaatik’s Viënna aan het langste eind, kreeg de kampioenssjerp omgehangen en mw. Gera de Haan de beker en felicitaties.

Voor de jeugd was er ook een KNHS dressuurwedstrijd aan het programma van deze dag toegevoegd.

Goede resultaten werden behaald door Fee Hendrickx met de door haar opa Antoon Bosch gefokte merrie Heihoeve’s Ziva (v. Lomansheide Brent), die beide proeven in de B-dressuur wist te winnen. De gecombineerde M/Z rubrieken werden gewonnen door Eline Raaijmakers in de M1 dressuur met Kantje’s Kacey (v. Lomansheide Brent) in de 1e proef, en Carmen Peso met haar schimmelruin Lumberjack (stamboeknaam: Oak Forest Lumberjack) v. Frodo’s Boy in de Z1 dressuur in de 2e proef.

Tijdens het ochtendprogramma zijn de foto’s gemaakt door Kirsten van Kralingen 

Op naar ons volgende evenement; en dus tot ziens in Putten!!

 

Beste 3-jarige deze dag krijgt de Maiburg bv beker uitgereikt, de wisselbeker waar ieder jaar de 3-jarigen in regio Zuid de strijd voor mogen aangaan.
Dit jaar was de beker voor Sulaatiks’s Viënna van fokker / eigenaar Stal Sulaatik / G. de Haan