ENGELSE PONY’S IN NEDERLAND

De New Forest pony komt van oorsprong uit het Zuiden van Engeland. Daar werd in 1891 voor het eerst een vereniging opgericht voor de verbetering van de New Forest Pony’s. In 1905 werd daar ook het oorspronkelijke New Forest Pony Stamboek opgericht. The Burley and District NF Pony Breeding and Cattle Society. Later werd dit het Stamboek zoals we het tegenwoordig kennen: The New Forest Pony Breeding and Cattle Society.

NNFPS

De sobere en veelzijdige New Forest Pony heeft een betrouwbaar en werkwillig karakter. Het maakte de pony ook in Nederland steeds populairder en in 1957 werd het Nederlands Forest Pony Stamboek (NNFPS) opgericht.

Als dochterstamboek organiseert het NNFPS onder andere keuringen en evenementen met betrekking tot de New Forest Pony. Ook wordt een fokregister bijgehouden en worden er voorlichtingen gegeven.

Inmiddels lopen er duizenden Nederlandse New Forest Pony’s rond in ons land en telt het New Forest Pony Stamboek in Nederland meer dan duizend leden. Ook over de landsgrenzen doet de Nederlandse New Forester goede zaken. Met enige regelmaat gaan de pony’s naar het buitenland voor de fokkerij en de sport.

REGIO’S

Voor het gemak van de liefhebbers en fokkers wordt de vereniging vertegenwoordigd door vier regio’s. Noord, Oost, Zuid en West. In deze regio’s worden jaarlijks keuringen, evenementen en vergaderingen gehouden. De hengstenkeuring en centrale merriekeuring wordt elk jaar wel centraal (op het KNHS centrum in Ermelo) georganiseerd.