Jeugdjury cursus 2023

De eerste cursus vond zaterdag 17 juni plaats op Stoeterij ’t Oosterzand te Oldekerk.
Zes tieners hadden zich hier voor opgegeven. Zij kregen in de morgen (samen met hun ouders) een theorieles van Toine van Westing  over de oorsprong en geschiedenis van de New Forest Pony, de ras kenmerken en anatomie van het paard vanuit het kruisjes beoordelingsformulier dat op keuringen gebruikt wordt, 
Na de lunch werd het tijd om zelf aan de slag te gaan, er waren drie pony’s die beoordeeld werden onder begeleiding van Toine.
Stap voor stap werden het beoordelingsformulier afgewerkt, waarbij de deelnemers bij elk onderdeel hun mening met motivatie mochten geven en daarna werd besproken of het correct was ingevuld. 
Na afloop waren de cursisten erg enthousiast, ze hadden genoten van de cursus die werd beschreven als een zeer geslaagde dag, erg leerzaam, super gezellig en gemoedelijk.
Voor een sfeerimpressie:

https://fb.watch/liMMT__6Kv/

Zaterdag 1 juli staat de tweede  cursus op de planning, dit keer bij dressuurstal Heeswijk in Heeswijk Dinther. Daar zullen vijf cursisten aan deelnemen.
Wellicht komt u de cursisten tegen als ze aan het jureren zijn op de Regionale Keuringen of de CMK. En is het misschien uw driejarige pony die met de Jeugdjuryprijs naar huis gaat!