Centrale Hengsten Keuring NNFPS 2024

Datum: Zaterdag 24 februari 2024

Locatie: Hippisch Centrum FLEVODROME te Dronten

De Centrale Hengstenkeuring van het Nederlands New Forest Pony Stamboek staat op de kalender van 2024.Op deze keuring zullen zowel de nieuw aangeboden hengsten als de reeds goedgekeurde hengsten (welke reglementair deze verplichting hebben) worden gekeurd. Vrijwillig kan er worden deelgenomen door hengsten welke geen verplichting tot deelname hebben maar welke men toch graag het publiek wil presenteren.

–> Klik hier voor het Vraagprogramma

en

–> Klik hier voor het Opgaveformulier !!!Aangepast!!!

Naast de keuringsrubrieken voor de raszuivere New Forest Pony vindt ook de keuringsmogelijkheid plaats voor kruisingsproducten; daartoe worden de pony’s in het NFX register ingeschreven. De pony’s moeten daartoe tenminste 25% raszuiver New Forest bloed voeren. Heeft u een NFX-ponyhengst, dan nodigen wij u van harte uit om uw hengst in te schrijven voor deze rubriek.

Is uw pony bij geboorte bij een ander stamboek ingeschreven maar zou u deze willen inschrijven in om vervolgens dan te kunnen deelnemen aan de keuring dan kunt u uw pony hiertoe aanbieden voor inschrijving.

Terug van weg geweest!

Na een aantal jaren van afwezigheid zal er weer een rubriek onder het zadel toegevoegd worden aan ons programma. Het bestuur kreeg de vraag om de mogelijkheid te bieden om de hengsten vrijwillig te presenteren onder het zadel tijdens de Centrale Hengstenkeuring.

Hieraan wordt gehoor gegeven. Het is nu dan ook mogelijk om een NNFPS goedgekeurde dekhengst op te geven voor deze rubriek.

Inschrijving hiervoor is gratis. We hopen dat we door veel animo deze rubriek weer aan het programma te kunnen toevoegen.

–> Klik hier voor het Inschrijvingsformulier

LET OP: Bij opgave voor de CHK moet – als de pony nog bij het NNFPS moet worden ingeschreven – in dat geval dan gelijktijdig het formulier voor inschrijving worden meegeleverd! Want pas dan kan er ook voor de CHK opgegeven worden.

De informatie over de keuring vindt u in het vraagprogramma. Maar mocht u nog aanvullende informatie willen ontvangen of vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met het stamboekbureau.

Zoals voor het eerst in het jaar 2023 zal onze Hengstenkeuring nu ook weer plaatsvinden in het nieuwe complex van de Flevoruiters .

Nieuwsgierig? Hier kunt u kijken:

Klik op het logo om te kijken

 

 

 

 

 

Wij zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen aangaande de invulling van het evenement; volg hiertoe onze website;
Van de deelnemers zien wij de opgave graag tegemoet!

In 2023 werd tot Kampioen van de Centrale Hengsten Keuring uitgeroepen:

HAVEHOEVE’S IGO
V: Spoekedammetje’s Nick
M: Kanaalzicht’s Inez
Fokker: Mw. G.A. Havekes-Bosgoed
Eigenaar: Dhr. H.J. Braat