Woodrow Carisbrooke overleden

Importhengst Woodrow Carisbrooke  is overleden. De hengst geïmporteerd door, en in eigendom van de familie Jurrius, zou dit jaar op 1 maart 22 jaar oud zijn geworden.

De familie Jurrius meldt op haar facebookpagina dat ze geheel onverwachts afscheid hebben moeten nemen van Carisbrooke. Wegens ernstige koliek hebben ze hem moeten laten inslapen.

Met zijn allround capaciteiten en het kenmerkende New Forest karakter wat hij als pur sang rasvertegenwoordiger doorgaf aan zijn nakomelingen, heeft hij veel betekend voor het New Forest Stamboek.

Carisbrooke heeft alle mogelijke (hengsten) predicaten behaald: preferent, prestatie dekhengst en prestatie fokhengst.

Hij  presteerde tijdens zijn sportcarrière zelf op hoog niveau in de sport (ZZ springen; dressuur Z en M samengesteld); zeker 8 verschillende ruiters hebben met hem mogen uitkomen.

In het jaar 2019 werd hij uitgeroepen als Ambassadeur van ons stamboek tijdens de Sportdag.

De hengst leeft voort in zijn talloze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Woodrow Carisbrooke V: Peveril Peter Piper M: Woodrow Honey’s Dynasty – MW: Wootton Sparky Fokker: Mw. J.R. Whitham, Ringwood Hants (GB) Samen met Ize Herwers die hem de afgelopen periode in de sport uitbracht en met hem was geselecteerd voor de Gelderse kampioenschappen in de Z-dressuur.