Presentatie duurzame fokkerij en behoud van genetische diversiteit inclusief buffet

Het regiobestuur NNFPS Regio Zuid nodigen jullie hierbij van harte uit voor onze najaarsactiviteit: een presentatie over duurzame fokkerij en behoud van genetische diversiteit, met alle ruimte om even bij te praten tijdens het afsluitende buffet.

Zaterdag 28 oktober 2023 Presentatie Mira Schoon MSc. inzake duurzame fokkerij en behoud van genetische diversiteit

Mira Schoon is onderzoeker bij het Centrum voor Genetische Bronnen, Nederland (CGN) en Wageningen Livestock Research of Wageningen University & Research (WUR)

Het CGN ondersteunt het behoud van variatie en de diversiteit tussen en binnen landbouwhuisdierrassen in Nederland. Tijdens haar presentatie zal Mira ingaan op hoe het CGN deze taken uitvoert, het belang van (het behoud van) variatie en wat nu precies inteelt is, hoe je hiermee omgaat en welke mogelijkheden er zijn voor het beperken van inteelt. Waar kun je als stamboek rekening mee houden en hoe kan je als fokker bijdragen aan het behoud van een gezond ponyras voor nu en in de toekomst.

met aansluitend een buffet

Een leerzame middag met een gezellige afsluiting onder het genot van een hapje en drankje.

Het programma ziet er als volgt uit:

vanaf 15.30 uur Ontvangst met koffie/thee

16.00 uur Presentatie Mira Schoon MSc.

18.00 uur Buffet

20.30 uur afronding

Locatie

Dorpshuis ’t Zijl (Zijlstraat 2 te Vinkel)

Aanmelden

U kunt zich tot en met 25 oktober 2023 aanmelden via nf.zuid@hotmail.com voor deelname aan deze middag. Per lid is een introducé welkom. Alle leden van het NNFPS, dus ook uit andere regio’s, zijn van harte welkom op deze bijeenkomst.

Deze activiteit (presentatie inclusief buffet) wordt u dankzij een bijdrage van NNFPS Regio Zuid aangeboden voor € 20,- per persoon.

Graag tot ziens op 28 oktober 2022!

Met vriendelijke groet,

namens het Regiobestuur NNFPS Zuid

Eva Eigenhuijsen
voorzitter NNFPS Regio Zuid
eva_eigenhuijsen@yahoo.com | 06-51 68 3000

Jolanda Verton
secretaris NNFPS Regio Zuid
nf.zuid@hotmail.com | 06-38 50 9366