Noodzakelijke afgelastingen in programma Jubileum Sportdag

De KNHS heeft ons laten weten dat ondanks het annuleren van andere evenementen op het grasterrein de afgelopen weken (deel van Horse Event en Hippiade mennen) de grasbodem in Ermelo zich niet voldoende heeft kunnen herstellen om op de Sportdag de rubrieken op gras door te kunnen laten gaan.

Het gedeelte van het grasterrein tegen de beek is niet gedraineerd in verband met natuurbeschermingsregels. Wanneer deze grond echt nat is, dan is het te drassig om er een wedstrijd op te houden. Het levert ook gevaarlijke situaties op. De pony’s hebben onvoldoende grip, met kans op blessures. Aan de veiligheid van onze deelnemers, mens en dier, willen wij uiteraard geen concessies doen.

Dit betekent dat wij als NNFPS Bestuur en Sportdagcommissie ons genoodzaakt zien u te berichten dat de dressuurrubrieken (hobby, B t/m M1) welke op het gras gepland zijn in het programma, komen te vervallen.

Alle overige rubrieken worden op zandbodem gereden en vinden wel doorgang. Voor de volledige indeling van de rubrieken verwijzen wij naar het dagprogramma op de website.

Een besluit dat ons niet licht valt, wij begrijpen welke teleurstelling dit geeft bij alle jeugdige deelnemers en ook een enorme teleurstelling voor ons jubileum evenement. Dit is in de 25 jarige historie van de sportdag niet eerder voorgekomen.

Reeds betaald inschrijfgeld voor de afgelaste dressuurrubrieken wordt gerestitueerd.

Wij dachten dat we alles onder controle hadden maar het weer en de gevolgen daarvan is nu juist hetgeen waar wij geen invloed op hebben. Om die reden denken wij dan ook dat we kunnen rekenen op uw begrip.

Onder andere de rubrieken die uniek zijn voor onze Sportdag, de rubrieken Sportpony en Dressuurpony, gaan gewoon door en zullen glans blijven geven aan de 25e editie van onze Sportdag. Wij zien u dan ook graag op 30 september in Ermelo op ons jubileum evenement.

Met sportieve groet,

Bestuur en Sportdagcommissie Nederlands New Forest Pony Stamboek