Nieuwe website

Na heel wat jaren gebruik was de website dringend aan vervanging toe. Yolanda Bonouvrié, Margriet Nijenhuis, Ine Zwaans en Fokje Huisman hebben de afgelopen periode hard gewerkt om gegevens van de oude website over te zetten naar de nieuwe en een aantal nieuwe zaken toe te voegen.

Beeld en actualiteit

Een van de dingen die opvalt is dat de website meer gebruik maakt van beeldmateriaal. Resultaten behaalt met New Forest Pony’s kunnen binnenkort naar de redactie worden gemaild, die voor plaatsing zorg zal dragen. Dat zal op verschillende pagina’s plaatsvinden. Niet alleen de homepage maar ook de regiopagina’s zullen meer worden gevuld. Voor de eerste 30 leden die 5 of meer berichten aanleveren die geplaatst worden heeft de redactie een mooie paarden schoolagenda klaar liggen.

Hengsten

Nieuw is de hengstenpagina. Alle actieve dekhengsten in Nederland hebben een eigen pagina in de hengstendatabase. Handig voor u als fokker om zijn gegevens  nog eens na te kijken. Alle behaalde resultaten, van sport tot afstammelingenkeuring zult u binnenkort op deze pagina terug vinden naast fotomateriaal en de stamboom. Nieuw is de pagina waarop foto’s van veulens uit de eerste jaargang van hengsten worden getoond. Niet iedereen rijdt naar een afstammelingkeuring of is in de gelegenheid een veulenkeuring te bezoeken. Op deze manier kunt u toch een beeld van de vererving krijgen.

Fokkers

Was er al een lijst met links naar fokkers, nu is er een lijst waarop fokkers, logo’s en linken naar websites of facebookpagina op kunnen laten nemen. Tegelijk wordt de locatie van uw fokkerij weer gegeven op de landkaart zodat een geïnteresseerde in zijn of haar omgeving al makkelijk New Forest pony fokkers kan vinden.

Hele klus

Zo’n website maken is een hele klus en de komende maanden zal er nog steeds informatie aan worden toegevoegd. Wij vragen dus nog een beetje geduld van u. Wanneer u vragen, opmerkingen, berichten, foto’s heeft, mailt u dan naar nfp-webmaster@kpnmail.nl. Dan zal de redactie zorgvuldig bepalen of en hoe er gebruik van de aangeleverde informatie wordt gemaakt. De website wordt daarmee zo actueel en informatief zoals u dat zelf wilt.