Nieuw bestuurslid Noord: Ymkje Hylkema

Naast Gerben Zijlstra zal ook Ymkje Hylkema zich inzetten voor Regio Noord. Ook zij stelt zich voor:

Ik ben Ymkje Hylkema en ik ben geboren in 1954. Mijn kindertijd bracht ik door op de boerderij van mijn ouders. Zo kwam ik al in aanraking met verschillende soorten dieren, waaronder koeien, geiten en paarden.

Na de middelbare school heb ik de opleiding kleuterleidster gedaan. Dit is ook lange tijd mijn werk geweest, maar in 1979 kwam ik op de boerderij van mijn ouders. Hierin had de fokkerij van de koeien mijn grote voorkeur. Daarnaast heb ik mijn werk als kleuterleidster parttime voortgezet.

Onze pony’s kan je herkennen aan de stalnaam Greenfield. In 1986 kwam de eerste New Forest Pony. Dit was Thryanta’s Wendy. Een importmerrie. Hier hebben we een veulen bij gefokt van Monday’s Moscan. Een pony waar onze dochter ook met veel plezier ook op gereden heeft. Uiteindelijk werd de pony door mijn dochter verruild voor de schaats, maar de liefde voor de Forester is bij mij altijd gebleven.

Via de keuringen kwam ik ook in contact met mevrouw De Jong. De fokker van de Angels Ditch pony’s. Ze is een fantastische vrouw waar ik uiteindelijk regelmatig over de vloer kwam.

Op de keuring bracht mevrouw De Jong de merrie Oosterbroek Abba. Een merrie met zo veel uitstraling, werkelijk prachtig. Sjouke, mijn man, gaf mij later een nakomeling van Abba. Angels Ditch Whispering Hope. Van deze merrie hebben we inmiddels meerdere nakomelingen. Ze verwacht dit voorjaar een veulen van Wicked Nightshift.

Binnen het bestuur Noord hoop ik dat we in goed overleg kunnen zorgen dat we fokkers wat te bieden hebben.

Ik ben al 30 jaar lid en ik heb altijd genoten van de evenementen die Noord heeft georganiseerd. Waaronder ook de reis naar Engeland. Dat was onvergetelijk. Het is mooi dat ik daar in de toekomst een steentje aan kan bijdragen.