Gerben Zijlstra stelt zich voor

Omdat Peter Wolken, na jaren voorzitter van Noord te zijn geweest, deze functie dit jaar naast zich neerlegt, is er gezocht naar een nieuwe kandidaat. Die is gevonden in Gerben Zijlstra. Via deze weg stelt hij zich aan jullie voor:

Mijn naam is Gerben Zijlstra. Ik ben 30 jaar en woonachtig in Vlagtwedde. Samen met mijn broer run ik, op hobbymatige basis, een kleinschalige fok-, spring- en handelsstal met gemiddeld zo’n 12 paarden (www.stalwesterwolde.nl)
Daarnaast ben ik ORUN-gediplomeerd instructeur en geef in het weekend spring- en dressuur lessen.

Naast de werkzaamheden op stal en het werk als instructeur, werk ik fulltime voor Prima Personeel. Ik bemiddel in personeel voor de groene en gww sector. Voordat ik dat werk ging doen ben ik 4 jaar werkzaam geweest voor Stoeterij de Hemmelhorst van Jan Boomkamp in Borne.

Binnen het New Forest Pony Stamboek zou je me kunnen kennen van het vrijspringen in Norg van vorig jaar. Dit heb ik toen beoordeeld. Het was mijn eerste kennismaking met het stamboek en dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ik zag hier een leuke, actieve club met passie voor de New Forest Pony.

Mijn doel binnen het bestuur van Regio Noord is een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van het fokkerij-, keurings- en sportbeleid binnen het stamboek. Dit zal ik proberen te bereiken door het gebruik van mijn eigen kennis en ervaring vanuit de paardenfokkerij, sport, instructie en handel. Daarnaast wil ik me inzetten voor het vertegenwoordigen van de mening van de leden en bovenal hoop ik dat we gezamenlijk plezier kunnen beleven aan de ponysport, de fokkerij en de evenementen die georganiseerd worden.