KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony’s

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd, o.a. in samenwerking met het het Nederlands New Forest Pony stamboek (NNFPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Wie kan meedoen?

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2013), vijfjarige (geboren in 2012) en zesjarige (geboren in 2011) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door stamboeken, maar alle pony’s die aan de deelnamevoorwaarden voldoen kunnen uiteraard aan elke selectiewedstrijd meedoen.

Selectieprocedure

In de maand juli (2017) worden in het hele land selectiewedstrijden gehouden. Tijdens deze selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen. De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap. Deze finale is op 19 augustus 2017 in Kootwijk.

Inschrijven

Je mag aan twee wedstrijden meedoen. Stuur het inschrijfformulier (zie downloads) naar de betreffende wedstrijdorganisatie: het NRPS, NWPCS of NNFPS. Het maakt niet uit aan welke wedstrijd je meedoet, de wedstrijden staan open voor alle stamboeken. Je kunt dus bijvoorbeeld met een New Forest-pony meerijden op een wedstrijd die door het NWPCS georganiseerd wordt en andersom.

Competitiekalender 2017

1 juli De Mortel (NB) – NRPS
1 juli Bunschoten (UT) – NWPCS
8 juli Hellendoorn (OV) – NWPCS
12 juli Lunteren (GLD) – NRPS
15 juli Assendelft -NRPS
15 juli Sevenum (LB)- NWPCS
22 juli Ermelo (GLD) – NNFPS
22 juli Tolbert (GR) – NRPS
19 augustus Kootwijk (finale) – KNHS

Wij hopen natuurlijk veel New Forest Pony’s bij de deelnemers te zien en dan vooral op onze selectiewedstrijd op 22 juli in Ermelo die dan samen met onze Centrale Merriekeuring zal plaatsvinden.

En ……   hopen dan weer net zo succesvol als vorig jaar op de Finale in Kootwijk met “onze” New Forest Pony’s te kunnen presteren!!

Downloads: