30 maart New Forest Sport- en Showdag hengsten

New Forest Sport- en Showdag hengsten 2019

30 maart is het dan zover, de eerste New Forest Sport- en Showdag hengsten 2019. Zo’n vijftig hengsten zetten hun beste beentje voor op deze dag, voornamelijk onder het zadel.

Dressuur

Er zijn hengsten te zien in de B dressuur aan het begin van hun carrière tot aan een kür op muziek van de internationaal startende Noordhof’s Surprise. Maar ook een Pas de deux en een presentatie onder het dameszadel om de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van de New Forest pony te benadrukken. Een enkele hengst zal ook samen met nakomelingen onder het zadel te zien zijn.

Nieuwe jaargang en verrichtingshengsten

De hengsten die afgelopen jaar de verrichting met succes hebben afgelegd zijn verplicht om zich deze dag te tonen. Maar de nieuwe jaargang, in februari aangewezen voor de dekdienst, staat te popelen om zich vrijwillig nogmaals te laten zien. Gaat u bij de nieuwe jaargang dekken of kiest u op basis van de zadelpresentatie van de oudere hengsten toch voor meer zekerheid?

Springen

Ook hier laten hengsten zich zien van B niveau tot en met het Z. Een oude bekende als Woodrow Carisbrooke brengt zijn zoveelste ruitertje naar het hoogste niveau, maar opkomende sterren als Rowan en Electron zijn voor het eerst op dat niveau aangekomen.

Let op !! Gratis en in Lunteren!! Aanvang 10.00 uur!!

Denkt u erom dat u niet op de automatische piloot naar Ermelo rijdt, want de New Forest Sport- en Showdag hengsten wordt gehouden bij De Nieuwe Heuvel, Oude Arnhemseweg 101, 6741 EG Lunteren. En om het laagdrempelig te houden is de toegang gratis en zijn er geen inschrijfgelden voor de hengstenhouders gerekend. Met een groot dankjewel voor de sponsors van deze dag. U kunt uw bijdrage trouwens leveren door mee te doen aan de loterij met zeer interessante prijzen.

Het definitieve programma volgt zo spoedig mogelijk.