Zomerse successen in Norg

De merrie Ada Moscan van Mw. A. Adema-Vester mocht zich tijdens de regionale keuring in Norg Algemeen Dagkampioen noemen. De merrie ging er ook vandoor met de titel Beste 4-jarige en oudere zogende merries. Een topprestatie op een warme maar geslaagde keuring.

Vooraf werd gewaarschuwd voor bijzonder hoge temperaturen en verschillende (paarden)evenementen werden afgelast. En hoewel er was besloten de gebruiksrubrieken niet te laten plaatsvinden, besloot het bestuur in regio Noord de geplande keuring wel door te laten gaan. Een goede beslissing, zo bleek achteraf, want het regende die dag oranje lintjes. Zo ging de titel Beste veulennaar  Equile’s Delano van Dhr. W. Niemeijer. Ook gefokt door Dhr. W. Niemeijer maar in eigendom van Dhr. M. Dijk was de Beste 1- en 2-jarige. Equile’s Hannah.

Bij de 3-jarige merries kwam De Mensinghe’s Lente als winnaar uit de bus. Een mooie rastypische New Forest Pony met bijzonder goede bewegingen. Gefokt en in eigendom van de zusjes A. en W.K. van Dijk. Beste 4-jaar en oudere niet zogende merrie werd Tosca’s Zannie van de Fam. A. en T. Doornbos.

Er was voldoende water aanwezig op het terrein en de keuring werd vervroegd. Zo kon de keuring ’s ochtends worden afgerond. Met de hitte viel het enorm mee. Over het keuringsterrein waaide er de hele ochtend een licht briesje waardoor het voor de pony’s niet onaangenaam was. De voorbrengers, de werkelijke topsporters van zo’n keuringsdag, kregen het wel wat heet maar ook voor hen werd goed gezorgd. Ondanks de waarschuwingen dus een mooie keuring.

De uitslagen van de regionale keuring vind je in onderstaande link:

uitslagen regionale keuring noord – norg 4 juli 2015