Sportuitslagen - archief

 

 

 

 

 

 

 

 


Op 2 september hebben Karlijn Olde Klieverik en The King (v. Molenaar’s Golden King) hun tweede Z1 dressuur wedstrijd gereden in Vragender. In de eerste proef kregen ze 204,5 punt en in de tweede proef hadden Karlijn en The King 210 punten en een 2e prijs !

 

 

 

 

 

 


Liset Dezijn en Kayra (Carlo) mochten 26 augustus starten op het NK pony’s. Ze zijn als 11e geëindigd in de Z1/Z2 waaronder als 4e geëindigd in de Z2-C.

 

 

 

 

 

 

 


Cheyenne van den Ouden en Hoppenhof’s Fedor (v. Hoppenhof’s Erwin) hebben op 9 augustus meegedaan in het Z1 tussen de paarden bij De Kroo en hier hebben zij 205 punten gehaald en een 2e plaats! Hierdoor hebben zij nu al 7 winstpunten in het Z1 en zijn daarom al volop aan het trainen om in het Z2 te starten tussen de paarden!

 

 

 

 

 

 


 

Liset Dezijn en Kayra (Carlo x Halenshof Wilfred) zijn 3e geworden op de regiokampioenschappen en hebben daarmee een startbewijs bemachtigd voor het NK

 

 

 

 

 

 

 


Liset Dezijn en Kayra(Carlo) hebben afgelopen zaterdag weer een 1e prijs in ontvangst mogen nemen in de Z1/Z2 CD pony’s.

 

 

 

 

 


Esmee Bosch met haar pony Roy ( Rocky x roozendaals Roselinde) is op zondag 2 juli kring kampioen springen in de klasse DB geworden . Van de 5 wedstrijden tellen de beste 3 . Esmee was 3 x 1e, 1 x 8e en 1x niet gestart. Elke keer heeft Esmee het hoogste aantal stijl punten behaald van de dag .

Op 29 juli start Esmee op de Brabante Kampioenschappen in Dongen.

 


Liset Dezijn en Kayra (Carlo x Halenshof Wilfred) zijn KRINGKAMPIOEN in de Z1/Z2 C-pony’s geworden met 261 punten (65,25%).

Ze gaan voor de 7e keer naar de Gelderse Kampioenschappen.

 

 

 

 

 

 


Liset Dezijn en Kayra (Carlo x Halenshof Wilfred) behaalden dit weekend 2 x de 1e prijs met als klap op de vuurpijl maandagavond ook weer een 1e prijs en een mooie score van 273,5 punten (66,71%) en ruim 5 % los van nr 2. Liset en Kayra rijden Z2.

 

 

 

 

 

 

 


Karlijn Olde Klieverik heeft met haar pony The King (v. Molenaar’s Golden King) de grote prijs van Berkelland gereden. In de voorselectie werden ze 1ste met 201 punten en mochten dus finale starten! De finale van de Grote Prijs van Berkelland hebben Karlijn en The King gewonnen met 204 punten !!

 

 

 

 

 

 


Liset Dezijn met Kayra (Carlo x Halenshof Wilfred) hebben zaterdag 20 mei 2x de 1e prijs gewonnen in de Z1/Z2 CD pony’s. Liset en Kayra hebben er weer 2 winstpunten bij in de Z2.

 

 

 

 

 


Nina van Bakel en Activus Geralja’s Tobias hebben de derde selectie gereden in de D L1.

Gewonnen met 203.5 punten !!!

 

 

 

 

 


Liset Dezijn had vrijdag 5 mei de eerste selectie wedstrijd. Ze heeft met Kayra (Carlo x Halenshof Wilfred) beide proeven in de Z1/Z2 C-pony’s op haar naam geschreven. Liset rijdt met Kayra Z2.

 

 

 

 


Op 9-04-2017 heb ik wedstrijd gereden in Haaksbergen met mijn pony The King (Sunny King) v. Molenaar’s Golden King. Ik ben gestart in de klasse M2 en in de 1ste proef had ik 184 punten en een 2e prijs en in de tweede proef 185 punten en een 1ste prijs.

Karlijn Olde Klieverik

 

 

 


Cemenne Snijder is samen met haar pony Baccarav´s Magic 6e geworden op het NK klasse L C. dit was hun derde L parcours

 

 

 

 


Jente Groeneweg met Hamlet’s Lemon-Pei (Bejstrup Cook Cassiopeia x Kantje’s Carter) zijn zaterdag 25 februari regiokampioen springen L-D in Noord-Holland geworden. Daarmee hebben ze ook een ticket voor Ermelo verdiend.

 

 

 

 

 

 

 


Op 25 februari is Cemenne Snijder Noord Hollands kampioen klasse LC springen geworden met haar pony Baccarav’s Magic (vader Kantjes Ronaldo).

 

 

 

 

 

 

 


Met haar New Forest pony Esposito’s Thom is Thirza Leinenga Reservekampioen geworden in de categorie L1.

 

 

 

 

 

 

 


Op zaterdag 18 februari is Nienke Dijkstra kampioen van Groningen geworden met de New Forest Pony Orchids Hymalayan v: Orchids Cestani. Ze won met 2 foutloze manches en vervolgens een foutloze barrage.

 

 

 

 

 

 

 


Ik heb op 12-02-2017 met mijn pony The King (Sunny King) v. Molenaar’s Golden King mijn M2 debuut gereden. Ik had in de eerste proef 192,5 punt en een 2e prijs. In de tweede proef had ik 182,5 punt! De eerste M2 wedstrijd en meteen 2 winstpunten en een prijs in de pocket !

 

 

 

 

 

 


Ik ben met mijn pony Melle Maja 5de geworden op de Zeeuwse kampioenschappen met 2 winstpunten. Ik ben erg trots op mijn pony omdat dit pas onze vierde wedstrijd was.

Groetjes Annabell Wynia

 

 

 

 


Hier een leuk resultaat van Esra Nelisse met Hoppenhof’s Mara. (Woodrow Carisbrooke). Reserve kampioen van Zeeland klasse B cat. DE.
Foto is van tijdens kampioenschap

 

 

 

 


Hallo ik ben Nina van Bakel
En dit is mijn Pony Laminka’s Loïse
Ik ben afgelopen Zaterdag Brabants kampioen geworden in de C M2 en ben super trots op haar.

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben ook met mijn Geralja’s Tobias 3de geworden in de D B

Groetjes Nina van Bakel met mijn toppers Loïse en Tobias

 

 

 

 

 

 


Samen met mijn pony De Roodwilligen Duke van 4 jaar oud ben ik (Marinka Keus) 4e geworden op de Gelderse Kampioenschappen springen in de klasse B/DE!

 

 

 

 

 

 

 


GG HotShot (kantjes wonderboy) v. Lamento III Gelders kampioen 2017 klasse M1/DE met Janice Timmermans.

 

 

 

 

 

 

 


Ik werd 21 januari met mijn pony Berkzicht Sanne (new forest van 15 jaar oud) Kringkampioen van de kring NWO-NOP in de klasse B-C.
Genine van Dalen

 

 

 

 


Ik heb afgelopen zaterdag (04-02-2017) met mijn pony The King (v: Molenaar’s Golden King) op de Overijsselse kampioenschappen gereden. In had bij de C-jury 196 punten en bij de H-jury 198,5 punt. Met een totaal percentage van 65,75% heb ik een 5e prijs gewonnen in de klasse M1 D/E.
Karlijn Olde Klieverik

 

 

 

 

 

 


Ik wilde graag laten weten dat mijn GGK Hengst Oosterbroek Fenix en ik ( Robin Heiden) Gelderse kampioen DE/L2 zijn geworden!


Kess Aarnink (12 jaar) heeft met Eikenhorst’s Sandy (v. Luckington Leo) de kringkampioen titel van kring Salland weten te bemachtigen met maar liefst 200,5 punt in de L1 dressuur cat. C. En ze mogen 17 februari starten op de Overijsselse kampioenschappen.


Zaterdag 28 januari 2017 is Fabiola (Marits Mistique x Kantjes Ronaldo) gereden door Kim Schinkel regiokampioen L1-dressuur van Gelderland/O.-Flevoland geworden. Dit nadat zij al eerder kringkampioen dressuur en L-springen waren.

 

 

 

 

 

 


Afgelopen zaterdag kon stal Prodise’s twee combinaties feliciteren met het behalen van het kringkampioenschap !

Hannah Gerdes met Prodise’s Emma L 1 dressuur kring zod Drenthe  en Lisa Klopman met Prodise’s Varro L2 dressuur kring Noord Veluwe Flevoland.

Hannah en Emma waren dit keer wel subliem….maar liefst 236 punten wisten zij te behalen waaronder 3 tienen !

 

 

 

 

 

 

Lisa daarnaast heeft de dubbel te pakken ! Zij is zowel voor dressuur als springen geselecteerd voor de Gelderse kampioenschappen!

 

 

 

 

 

Meiden, van Harte en succes op de regiokampioenschappen!


Indoor 2016/2017 is voor Senne de Bruijn en Sulaatik’s Vivre weer succesvol verlopen. Vorige week werden zij Kringkampioen Dressuur L1 D/E en deze week herhaalden zij deze prestatie, maar nu werden zij Kringkampioen Springen L D/E. Hiermee worden zij voor zowel dressuur als springen afgevaardigd naar de Gelderse Kampioenschappen!

 


Cheyenne van den Ouden heeft met haar Hoppenhof’s Fedor (v. Hoppenhof’s Erwin) op 6 november 2016 haar eerste wedstrijd Z2 gereden met twee mooie proeven incl winstpunten en tevens was dit haar laatste wedstrijd bij de pony’s ivm het bereiken van haar 18 jarige leeftijd.

 

 

 


2016-11-27-pamela-op-majora-s-djesPamela v d Loo op de pony van haar dochter Majora’s  Djes v. Aladin en dragend van Kulbergs Timor 1ste L1 met 204 punten ! !

 

 

 

 

 


2016-11-26-liset-dezijnLiset Dezijn behaalde met haar C-pony Kayra (Carlo) op 26 november een 1e prijs in de Z1/Z2 CDE pony’s met 247 punten (60,24%). Dit was de derde keer dat Liset met Kayra in de Z2 uitkwam.

 

 

 

 

 

 


2016-11-19-liset-dezijnAfgelopen weekend waren de eerste selectie wedstrijden weer. Liset behaalde met haar eigen C-pony Kayra (Carlo) een 1e prijs in de Z2 dressuur.
Met de hengst Rans Coca Cola (Burley Time Lord) van Stal Koetsiershoeve haalde ze in de B dressuur een 4e prijs (van de 26 starts)

 

 

 

 

 

 

 


2016-10-30-liset-dezijn-en-rans-coca-colaOp zondag 30 -10-2016 hadden Liset Dezijn en de hengst Rans Coca Cola ( Burley Time Lord RNF) van Stal Koetsiershoeve weer een wedstrijd. Ze reden 2 goede constante proeven wat resulteerde in 203 en 206 punten en 2 x de 1e prijs. Het was pas de 3e wedstrijd van de hengst en ze zijn nu al L1 startgerechtigd

 

 

 

 

 

 

 


karlijn-olde-klieverinkIk had vorig weekend met mijn New Forest D- pony The King (Molenaars Golden King) mijn debuut in de Klasse M1 dressuur, hier had ik in de eerste proef 199 punten en in 1ste prijs! Vandaag 15-1-2016 heb ik wedstrijd gehad in Vragender, waar ik de eerste proef 195 punten en een 2de prijs behaalde en de tweede proef 185 punten maar helaas net geen prijs!

 

 

 

 

 


indy-van-asch-en-max-k-v-oosterbroek-francoisOp 8 oktober 2016 hebben Indy van Asch en Max K (v. Oosterbroek Francois) mee gedaan aan de Renolution trofee cup te Zoelen. Ze behaalde daarbij in de rubriek voor de 3-jarige een hele knappe 5e plek met 77 punten!!

 

 

 

 

 

 


kim-van-geest-burghoeves-henjaKim van Geest is met haar New Forest pony Burghoeve’s Henja regiokampioen Zuid Holland geworden in de klasse B/D pony’s.

 

 

 

 

 

 


orchids-tygo-met-alexander-goovaertsAlexander Goovaerts werd eind augustus Vlaams Kampioen op het individueel interprovinciaal kampioenschap 2016 op het hoogste regionaal pony niveau.
Deze goedgekeurde prestatie hengst is nu uit de sport gezet na deze laatste wedstrijd en zal in dekdienst gaan bij Inge Bruinenberg in Nederland.
Hij heeft zich al mogen showen op Horse Event Ermelo.
Deze pas 11 jarige ruiter zal de Nederlandse New Forest Kampioen 3 jarige 2016: Duke John’s Fire opleiden.
Toch hopen we nog om eens de kans te krijgen terug met een hengst de ring in te rijden want dat is toch heel apart.

 

 

 

 

2016-08-28 Jojanne & Barou

Weer een New Forest pony kampioen op de Hippiade! Barou (Barclay) met Jojanne Dalemans in de klasse L-2

 

 

 

 

 

 

 

 


2016-08-23 Liset Dezijn en Rans Coca ColaLiset Dezijn en de hengst Rans Coca Cola hadden dinsdag 23 augustus hun eerste officiële wedstrijd. Een super debuut met 199 punten en een 2e prijs en 195 punten en een 1e prijs en daarbij 10 punten los van nr 2.

 

 

 

 

 

 

 

 


Anna-Sophie Huisman is met haar pony Spoekedammetje s NikosAnna-Sophie Huisman is met haar pony Spoekedammetje’s  Nikos ( Hoppenhof’s Erwin), Drents kampioen geworden in D/Z2 dressuur. En mag dus ook naar het NK in Ermelo op 27 aug.

 

 

 

 

 

 

 

 


New Forest pony’s presteren goed in Overijssel! Drie nakomelingen van Jacodi’s Bo Barclay afgevaardigd naar het NK in Ermelo!

IMG_7885IMG_9004IMG_9021IMG_9120

 

 

 

 

 

  • Hoppenhofs Jack in de klasse M-2 cat.DE met Jojanne Dalemans door het behalen van een tweede plaats in deze klasse op de Galoppade(Regio Kampioenschappen Overijssel)
  • Barou in de klasse L-2 cat.DE met Jojanne Dalemans door het behalen van het Regio Kampioenschap in de klasse L-2 op de Galoppade. Jojanne is lid van de PSV. de Holterbergruiters uit Holten.
  • Hoppenhofs Yentle in de klasse B cat.DE met Marilyn Roelofs door het behalen van een tweede plaats in deze klasse op de Galoppade.
  • Calypso(Vivienne’s Vision of Freedom) in de klasse M-1 cat.C met Marilyn Roelofs door het behalen van een tweede plaats in deze klasse op de Galoppade. Marilyn is lid van Pc. de Hertruitertjes uit Hellendoorn.

Britt OonkOp vrijdag 12 augustus is Britt Oonk met Beau (Vivienne’s Vison of Freedom) Fries Kampioen geworden in de klasse Z1/Z2, C pony’s.

 

 

 

 

 


13892004_1266795000032408_7344514201365371182_nNina van Bakel is reserve-kampioen van de Brabantse kampioenschappen in Schijndel, met Laminka’s Loise in de klasse M1/C. Van harte gefeliciteerd, Nina!!

 

 

 

 

 

 

 


Nick Wielinga met Altrido Hali's FalesiaVrijdag 12 augustus is Nick Wielinga met Altrido Hali’s Falesia (v. Flandernshof’s Silverado m. Comm’s Forest Halesia) reserve kampioen Friesland geworden in de klasse L1 categorie D/E.
Ze mogen door naar het NK

 

 

 

 


Thura de Boer en haar pony Oak Forest FeliceThura de Boer en haar pony Oak Forest Felice (Vivienne’s Vision of Freedom x Brummerhoeve’s Boss) zijn op vrijdag 12 augustus Fries kampioen geworden in de klasse L2 cat. C. Met de winterkampioenschappen werden ze ook al Fries kampioen in de klasse L1.

 

 

 

 

 

 


Nina WoertsVrijdag is Nina Woerts reserve regiokampioen Friesland in de klasse D-L2 geworden met Stable-line’s Brave New World (v. Make My World, m. Rossum’s Whitney, prestatiepony (vm. Woodrow Carisbrooke). Brave New World is nog eigendom van fokster Bibiane van den Brink, maar omdat haar eigen kinderen de ponyleeftijd gepasseerd zijn, wordt Brave New World sinds oktober 2015 getraind en uitgebracht door Nina Woerts. Nina werd in 2013 al Nederlands kampioen met de New Forest pony Fabel (v. Meonbury Peter Rabbit) in de klasse C-M1/M2

 


Lisa de GraafNog een kampioen! Lisa de Graaf is op zaterdag 2 juli 2016 op de Utrechtse kampioenschappen met haar pony Olivier (vader Vivienne’s Vision of Freedom) kampioen geworden in de klasse M2/DE pony’s en mag door naar het NK.

 

 

 

 

 

 

 


Met Sulaatik's Palieter en Rossum's Cést LavieRossum's C'est la VieSuccesen Chantal - verkleindHet is al een maandje geleden, maar op 16 en 17 juli jl. werden de Groningse kampioenschappen gehouden.
Nog van harte gefeliciteerd, rubriek winnaars
Eva de Vries – L1/ DE
Nienke Dijkstra – L/ DE
Jente de Kok – M/C
Chantal Windstra M/DE, Z/DE

 


Larissa Hendriks met Nielands Lucky (v. Wielgerma Nelson) in het D Z1 Reservekampioen in Reuver op de regio kampioenschappen

 

 

 

 

 

 


hamer 2Mitchel van de Stompslag, een volle broer Casandro van de Stompslag werd kampioen regio Gelderland pony klasse B cat D/E op 6 augustus jl.
Mitchel is Z1 dressuur, Z springen. Sinds een jaar is onze dochter Fabienne Berendsen op 9 jarige leeftijd met hem gestart
Ze werd kringkampioen en nu Gelders kampioen.
Mitchel van de Stompslag heeft op de Gelderse kampioenschappen ook in het 4 tal meegelopen, ze werden 2e van Gelderland.
Beauty van de Stompslag heeft ook in het 4 tal meegereden. Ze rijden bij rijvereniging Gorssel-Zutphen.

 

 

 


20160717_132758_CollageCemenne Snijder is met Baccarav’s Nozem (vader Diogenes Kay) kringkampioen Nh  geworden in het L springen. Met haar andere pony Baccarav’s Magic (vader Kantjes Ronaldo) is zij kring kampioen geworden in de Bijbel springen en reserve kampioen met dressuur.

 

 

 

 

 

 


2016-07-09 Nina van Bakel - Laminka s Loise Bestgaande Rijpony GrMtOp de New Forest Keuring in Sint Oedenrode deden Nina van Bakel en Laminka’s Loise (van Lex) mee aan de Bestgaande Rijpony. En ze hebben gewonnen. Was een mooie en leuke dag !

 

 

 

 

 

 

 


2016-07-09 Senne de Bruijn Sulaatik s VivreSulaatik’s Vivre is net 5 jaar en sinds 2 jaar in het bezit van Senne. Zij komen uit voor de Loenermarkruiters/ kring Berkel-ijssel.
Vorig weekend heeft Senne met Sulaatik’s Vivre de laatste van de 4 selectie wedstrijden gereden. Ze zijn daarmee Kringkampioen Springen B cat. D/E en reserve-kringkampioen Dressuur L1 cat.D/E van Kring Berkel-IJssel geworden en hebben zich daarmee voor zowel springen als dressuur geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen op 6 augustus 2016.

 

 

 

 


2016-07-03 indy van aschVandaag (03-07-2016) hadden Indy van Asch met Delphi (v. Justice HR) hun laatste selectie-wedstrijd. Hierbij behaalde ze een hele goede 1e plek in de klasse CM. Ook is ze afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen!

 

 

 

 

 

 

 


2016-07-02 Liset Dezijn en KayraLiset en Kayra ( Carlo) hebben in de laatste selectiewedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen 2 x de 1e prijs behaald. Daarbij werden ze ook KRINGKAMPIOEN in de Z1/Z2 categorie C-pony’s. Ze gaan nu voor de 6e x op rij naar de Gelderse Kampioenschappen.

 

 

 

 

 

 


Nina van Bakel en Laminka s LoiseNina van Bakel en Laminka’s Loise werden afgelopen zondag kring kampioen in de klasse C M1.
En mogen daar door gaan knallen op de Brabantse Kampioenschappen

 

 

 

 

 

 

 


2016-06-25 Liset Dezijn

Liset Dezijn heeft met haar C-pony Kayra (Carlo) weer 2 x een 1e prijs behaald in de Z1-dressuur met 209 en 209,5 punten.

 

 

 

 

 

 

 


2016-06-13 Liset Dezijn en KayraLiset Dezijn en Kayra hadden maandag 13 juni weer een avondwedstrijd. In de Z1 CDE reed ze met haar C-pony 2 goede proeven. 226,5 punten (66.62%) en 209,5 punten (61,61%). Weer 3 winstpunten erbij.

 

 

 

 

 

 


2016-06-04 indy van aschVandaag (4-6-2016) is Indy van Asch met Delphi (v. Justice HR) op wedstrijd geweest. Hierbij behaalde ze een super 2e plek in de klasse CM.

 

 

 

 

 


20160521_144543

Nina Van Bakel en Laminka’s Loïse van de hengst Lex behaalden weer een super mooi resultaat in de M1. Ze behaalden 2 winstpunten met de super mooie scores van 200 punten.

 

 

 

 


Lotte van der WielenLotte van der Wielen heeft met haar pony Jolly’s Sunrise (v. Hoppenhof’s Shardon) laatst het M/DE in Houten, Zilfia’s Hoeve, gewonnen ! Sunrise is een hele lieve 9-jarige new forest ruin met heel veel springvermogen ! Ze zijn nu M+8 geklasseerd en gaan binnenkort Z starten.

 

 

 

 

 

 


2016-05-28

Liset Dezijn en Kayra behaalden weer een super mooi resultaat in de Z1.  Ze behaalden maar liefs 3 winstpunten met de super mooie scores van 204 en 224,5 punten. Liset en haar C-pony Kayra zijn nu Z2 startgerechtigd. Kayra is een Carlo x Halenshof Wilfred.

 

 

 

 

 

 


2016-05-22

Liset Dezijn met haar C-pony Kayra (Carlo) behaalden zondag 22 mei weer een mooie 2e prijs met 211 punten in de Z1/Z2 CDE pony’s.

 

 

 

 

 

 


2016-03-26 Liset DezijnLiset Dezijn en Kayra (Carlo x Halenshof Wilfred ) behaalden dit weekend weer 2 mooie winstpunten met 213 en 215 punten in de Z1 en een 1e prijs.

 

 

 

 


20160326_132800-1Na een half jaar weer op wedstrijd na blessure.  Mooie eerste plaats voor Nina Van Bakel met Laminka’s Loïse (van Lex) in de L2 met 190 punten.

 

 

 

 

 

 

 


2016-03-22 Nina Van Bakel met Geralja's Tobias

Nina Van Bakel heeft in Berlicum gewonnen met 205 punten in de D B  behaald met haar 4 jarige pony Geralja’s Tobias ( Berkzicht’s Cas )

 

 

 

 

 

 

 


2016-03-19 Knud van Bergen op Heihoeves Nick2x een mooie eerste plaats dit weekend in Ouddorp voor Knud van Bergem met Heihoeve’s Nick.

 

 

 

 

 

 

 


2016-03-12 Lisette Dezijn CollageLiset Dezijn heeft in Voorthuizen haar eerste 2 winstpunten in de Z-dressuur behaald met haar 11 jarige C-pony Kayra ( Carlo x Halenshof Wilfred )

 

 

 

 

 

 

 


Sanbuorster MorrisIk ben er trots op te kunnen melden dat ik afgelopen zaterdag indoorkampioen ben geworden met Sânbuorster Morris in de klasse ZZ dressuur van mendistrict Noord. De indoorkampioenschappen dressuur werden georganiseerd in de Sunrise Stables in Assen.
De foresters kwamen weer goed voor de dag. De kampioen en reservekampioen in de hoogste klasse Z/ZZ waren beide new Forest pony’s!

Klasse Z/ZZ enkelspan pony:
1e prijs en Kampioen: Ester Hoogeveen met Sânbuorster Morris (Jasper x Emir)
2e prijs en Reserve: Hette Jellema met Vrijzicht’s Angel ( v. Brummerhoeve’s Boss)

Klasse M enkelspan pony:
5e plaats Manouk Boer met Flemingh (v. Offer Minos)

Klasse L enkelspan pony
3e prijs Martje Witvoet met Havehoeve’s Boy (v. Hoppenhof’s James)
11e plaats Martje Witvoet met Flessenbos Jupiter (Wielgerma’s Nelson x Aladin)

Totale uitslagen zijn ook hier terug te vinden:


Knud van BergenKnud van Bergem reed dit weekend met zijn New Forester Heihoeve’s Nick weer twee keer in de prijzen bij het springen categorie D, klasse B.

 

 

 

 

 

 

 


Mabeline's Amra

Manon van den Hof is zaterdag 20 februari Reserve kampioen van Drenthe geworden in het M Springen met Mabeline’s Amra (de Vriesjes Mitch x Vivienne’s Vision of Freedom)

 

 

 

 

 

 

 


Thura de BoerThura de Boer met haar pony Oak Forest Felice ( Vivienne’s Vision of Freedom x Brummerhoeve’s Boss) is op 13 februari Fries Kampioen geworden in de L1. Thura komt uit voor PC de Freuleruiters uit Harich.

 

 

 

 

 

 

 


drentse kampioenschappen 001Anouk Doornbos uit Hijken is Drents Kampioen geworden met haar New Forest Pony Tosca’s Zannie in de klasse M2 D/E (63,33%). De regionale kampioenschappen van Drenthe werden gehouden op 30 januari jl. in Bronneger.

Deze pony is eigendom van de Fam. A. en T. Doornbos uit Beilen (Stal Altrido).

 

 

 


Anigje JacobiAnnigje Jacobi is afgelopen zaterdag ( 13 februari) met (Winsome’s ) Daniella ( Young Winsome’s Adriaan xWinsome’s Deborah ( Oosterbroek Yagho) ) Fries Kampioen M1 geworden.

 

 

 

 


Aimee ten HoorAfgelopen zaterdag tijdens de Friese kampioenschappen werd Aimee ten Hoor met de 5 jarige Young Winsome’s Frappant  ( Kantjes Apart) 3e in de L2 dressuur.

 

 

 

 

 

 

 


2016-02-13 Dylian Roelofs

Dylian Roelofs behaalde met haar pony Jacodi’s Bo’s Blaze in Lonneker het regiokampioenschap(OV.) in de klasse M2 cat.D-E.

Dylian komt uit voor Pc. de Hertruitertjes uit Hellendoorn

 

 

 

 

 


Sulaatik's Palieter

Sulaatik’s Palieter ( Sulaatik’s Peter Pan x Aladin) is afgelopen weekend met Chantal Windstra 4de van Groningen geworden in het L-springen..

 

 

 

 

 

Rossum's Cést La vie 2En Rossum’s Cést La Vie ( Sulaatik’s Peter Pan x Silverlea Spiderman ) is 3de van Groningen geworden met Chantal Windstra in de klasse M-springen.

 

 

 

 

 


2016-01-09 Knud van Bergem31 januari 2016 reed Knud met zijn New Forester Heihoeve’s Nick hun 3e wedstrijd op de KNHS regiokampioenschappen Zuid Holland. Zij reden 2 foutloze rondes met in de eerste ronde een tijdfoutje.

 

 

 

 

 

 

 


2016-01-30 Janice Timmermans - GG Hotshot 2Mijn 13 jarige Dochter Janice Timmermans is afgelopen zaterdag, Gelders kampioen geworden in de klasse L1 D/E met haar knappe hengst , GG Hotshot (Kantjes Wonderboy), vader Lamentolll!

Vr. Gr. Sonja Timmermans

 

 

 

 

 

 

2016-01-30 Danique Loenen - Koetsiershoeve FascinationAfgelopen zaterdag heeft de 13-jarige Danique Loenen met Koetsiershoeve Fascination (v. Orlando) het regiokampioenschap in de klasse L 1 cat. D/E van de provincie Utrecht met overmacht gewonnen. Op 12 maart zal zij de provincie Utrecht vertegenwoordigen op het NK in Ermelo.

 

 

 

 


Full mountain's My-Top (1)Full Mountain’s My-Top heeft zich afgelopen zondag weer geplaatst voor de strijd der districten a.s. zondag in Ermelo. Vorig jaar was Iris Verreijt Districtskampioen, nu reserve Kampioen District West mini marathon.
In de dressuur mennen loopt Toppie ( troetelnaam.) M en vaardigheid ook M Marathon klasse 2

Iris heeft Full Mountain’s My top zelf als veulen gekocht en alles geleerd. Rijdt nu onder het zadel met Lynn Rijkse.

Lynn kan helaas de Zeeuwse kampioenschappen dressuur niet met hem rijden omdat het dezelfde dag is als de strijd der Districten.
Nu gaat ze voor Zeeuws kampioen met springen.


2016-01-16 Manon Boeve op ElienVandaag hebben Elien (v.Bram) en Manon Boeve zich geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen.

Ze zijn ook reserve kampioen in de klasse M2/D geworden.

 

 

 

 


2016-01-10 Marjolein Schaftenaar_kringkampioenIn Hulshorst werd er dit weekend de laatste selectie springen voor de pony’s georganiseerd. Marjolein Schaftenaar is met Shutterfly (Stamboeknaam Bovenheigraaf’s Remy  v.: Meonbury Peter Rabbit x m.: Bovenheigraaf’s Monique v.Merrie Moscan) kringkampioen geworden in de klasse L cat. C. Het was een bijna onmogelijke opgave, maar het is gelukt. Slechts 2 combinaties mogen afvaardigen naar de Gelderse Kampioenschappen en Marjolein moest 2 sterke combinaties achter zich laten. Het basisparcours werd foutloos afgesloten en in de barrage moest er als eerste starter een goede tijd neergezet worden. De tijd van Marjolein en Shutterfly bleek met 3 seconden voorsprong genoeg om de rubriek te winnen en ze werden tevens Kringkampioen.

 

 

 


sonson.Geralja’s Tobias  van Beekzicht Cas,  met zijn ruiter Maartje Van Der Velden,  reserve Kampioen In de Klasse D B.   Op naar de Brabantse Kampioenschappen!!

 

 

 

 

 

 


2016-01-09 Make Me Proud kringkampioenAfgelopen zaterdag is onze 11 jarige dochter Louise van den Berg kampioen geworden van kring Salland met haar 4,5 jarige pony Make Me Proud (v. Holthausen Frodo II) in de klasse DB. Na een serie selectiewedstrijden won ze de laatste en doorslaggevende wedstrijd met 204 punten.

 

 

 

 

 

 


Kerst en selectie januari 2016 088Féline van der Does de Willebois is met Jacodi’s Bo’s Barclay kringkampioen M2 dressuur en mag 30 januari naar de Gelderse Kampioenschappen toe.

 

 

 

 

 

 


2016-01-09 Knud van Bergem

Vandaag reed mijn zoon , Knud van Bergem, met zijn New Forrester Heihoeve’s Nick , hun allereerste echte springwedstrijd bij de Flardingharuiters in Vlaardingen. Knud rijdt voor PC de Prinsemolen in Rotterdam.

Hun eerste parcours was direct een foutloze met daarna een foutloze barrage! Goed voor een winstpunt. Wordt hopelijk nog heel vaak vervolgd!

Vriendelijke groet,
Conny van Bergem-Greve


Graag wil ik doorgeven dat Daimy Havers met Burghoeve`s Kenzo (v. Major) de 3e prijs heeft behaald van de 42 combinaties in de jeugdrubriek op de BIT Talentendag op 3 januari in Drachten.

Wij zijn super trots!


2016-01-03 Daimy Havers op Burghoeve s Kenzo (3)

2016-01-03 Daimy Havers op Burghoeve s Kenzo (2)

2016-01-03 Daimy Havers op Burghoeve s Kenzo (4)

2016-01-02 Genine van Dalen op Berkzicht Sanne

Hallo,zaterdag ben ik heb ik met mijn pony Berkzicht Sanne meegedaan aan een springwedstrijd.
B springen categorie C. Ik ben toen in het progressieve parcours 3de geworden

Groet Genine van Dalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Indy Vruggink!! Met haar pony De Loman’s Aylin (Barclay x Orchids Mysta 2010, klasse L1) won ze inmiddels drie keer achter elkaar de selectieproeven op de indoorselecties van kring De Oude IJssel. Daarmee heeft ze nu al het kringkampioenschap en een startplek voor de regiokampioenschappen indoor veiliggesteld!!

 

 

 

 

 

 

 


2015-10-24 Levi RoeterinkDe 10 jr Levi Roeterink heeft zaterdag haar 2e wedstrijd  gereden en haalde daarbij 2 winstpunten en een 3e prijs met haar 4jr ster merrie Hoppenhof’s Eriné  (Fokker: Piet Hoppenbrouwer) v. Melle Wiebert x Nieuwmoeds Patrick x Brummerhoeve’s Boss

 

 

 

 

 

 

 

 


2015-09-26 Moonberry & Sarah Oude Munnink

New Forest hengst Moonberry (v. Popping Marribo) in eigendom van Stal Koetsierhoeve heeft gisteren op de New Forest pony sportdag de dressuur belofte 4 tot 6 jarigen gewonnen met 76,3 % met zijn amazone Sarah Oude Munnink . Met de hoogste punten van de goedgekeurde hengsten , 4 tot 6 jarigen en 7 jaar en ouder. In de divoza cup finale was het ook de beste 6 jarige NF pony!

 

 

 

 

 


 

 

Geraljas Tobias

Geralja’s Tobias ( Beekzicht’s Cas ) heeft op 6 september deelgenomen aan een dressuurwedstrijd in Leende. In de klasse B behaalde hij de tweede plaats met 215 punten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Black Magic1

Noa van Rijbroek heeft afgelopen zaterdag 29 augustus met haar pony Jenarc’s Black Magic (Hattrick Phil: Hattrick Katherine x Kantjes Armando) op de Hippiade in Ermelo een prachtige 3e plek behaald in de klasse DE/Z1 dressuur.

Nadat zij in de 1e proef in haar groep 1e werd met een percentage van 66,67, behaalde zij in de finale 65,88%.

 

 

 

 

 

 

 


 

2015-08-30 Dylian Roelofs

Dylian Roelofs en Jacodi’s Bo’s Blaze behaalde op de Hippiade te Ermelo een verdienstelijke vijfde plaats in de klasse M-1 dressuur cat.D.

Plaatsing voor de Hippiade kwam tot stand door de volgende resultaten:
Kringkampioenschappen te Bentelo: Kringkampioen Reggedal.
Regiokampioenschappen te Wanneperveen: Reservekampioen regio Overijssel en
daardoor geplaatst voor Ermelo-NK

Dylian en Blaze komen uit voor Pc. de Hertruitertjes uit Hellendoorn.

Blaze is gefokt door de Fam.Jochems uit Beekbergen.

 

 


2015-08-30 Marilyn Roelofs

Marilyn Roelofs behaalde met haar pony Calypso het kringkampioenschap in de
klasse L-1 dressuur van kring Reggedal.
Marilyn en Calypso komen uit voor Pc. de Hertruitertjes uit Hellendoorn
Calypso(Mijndert) is gefokt door de L. Marbus uit Noorwijk en een
afstammeling van Vivienne’s Visioen of Freedom.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2015-08-30 Jojanne Dalemans

Jojanne Dalemans uitkomend voor PSV.de.Holterbergruiters uit Holten behaalde met haar pony Hoppenhofs Jack een derde plaats in de klasse L-2 dressuur cat.D tijdens de Hippiade. Met haar pony Barou behaalde ze een zesde plaats in de klasse B cat.D. 

Allebei haar pony’s hebben als vader Jacodi’s Bo’s Barclay.

 

 

 

 

 

 

 


 

2015-08-19 Hattrick Phil

 

15 augustus: Hattrick Phil Brabants kampioen Z1 dressuur

De Brabantse kampioenschappen dressuur en springen voor pony’s werden op 15 augustus jl. verreden in Zijtaart. De dag begon stralend, maar helaas veranderde dit in de middag en was er veel regen. Noa van Rijbroek won met haar pony Hattrick Phil (Hattrick Katherine x Kantjes Armando; sportnaam Jenarc’s Black Magic voorheen Bugatti) de kampioenstitel DE/Z1 dressuur. Naast het kampioenschap kreeg zij ook het startbewijs uitgereikt voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo (Hippiade).

 

 

 

 


2015-08-13Op 1 augustus 2015 is Sannah Kreuzer met haar pony Amalia H (v. Orlando) regiokampioen Limburg geworden in de klasse DEM1. Ze behaalden 401 punten. Op naar Ermelo op 29 augustus a.s.!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2015-07-18 Cemenne Snijder

 

Op zaterdag 18 juli is Cemenne Snijder samen met haar pony Baccarav´s Nozem (Diogenese Kay) kringkampioen Noord Holland geworden in de klasse L springen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Wicked Pick me upDinsdag 21 juli werd er door Bo Fijma en Wicked Pick Me Up voor het eerst gestart in de klasse Z1 dressuur. In de eerste proef kwamen ze net een puntje te kort, maar de tweede proef werd beloond met een winstpunt! Hiermee is Wicked Pick Me Up (alias Puck) prestatiepony geworden. Puck is een dertienjarige kroonmerrie van de hengst Major uit Wicked Lucky Lady (V: Beechwood Lucky Star) gefokt door de familie krol uit Vledder. Bo Fijma rijdt sinds eind november op Puck, ze heeft haar in korte tijd naar dit niveau gereden!

 

 

 

 

 


Melloliv

Op zaterdag 4 juli j.l. is Francis Jansen met Melloliv, een dochter van haar eigen pony Hoppenhof’s James, tweede geworden tijdens de Divoza cup selectie in de Mortel. Melloliv behaalde maar liefst 79,5 punten in de groep van de 5-jarigen. Een week eerder wisten Francis en Melloliv ook al alle drie de proeven te winnen in de klasse L1 op de Almelose Ruiterdagen. In de finale klasse L werden ze uiteindelijk vijfde.

 

 

 

 

 

 Geralja’s Tobias van de hengst Beekzicht Cas.
2015-07-18 Geralja s TobiasIn Lunteren naar de keuring geweest. Werd daar Kampioen van de ruinen en behaalde een eerste premie! In Sevenum de 4 jarige Divoza cup gewonnen!!

 

 

 

 

 


Kringkampioenschappen TWK Friesland> kampioen klasse D L1> Sweet Forest Donovan met Inge Meijer. V: Sweet Forest Wizard, Mv: Sweet William.


Regiokampioenschappen Groningen > kampioen klasse D M springen> Dropshot (stamboeknaam Floreline) met Celeste van der Poel. V: Sweet Forest Wizard, mv: Carlos.


2015-07-11 Zosja Laan en Migchelshoeve s Emma

Zaterdag 11 juli is Zosja Laan kringkampioen M1 geworden van de categorieën ABC Noord Holland met de zes jarige Migchelshoeve’s Emma (Diogenes Kay)

 

 

 

 

 


2015-06-10 Cemenne Snijder - 2 2015-06-10 Cemenne SnijderOp 10 juni startte Cemenne Snijder voor de eerste keer met haar C-pony Baccarav´s Helga (vader Klootwijkhoeve Walter). Helga was op dat moment 8 weken onder zadel. Ze behaalde een eerste prijs met 195 punten.

Met haar C-pony Baccarav´s Nozem (vader Diogenese Kay) startte zij in het L-springen en behaalde een eerste prijs met een super snelle tijd.

 

 

 

 


2015-07-18 Geralja s TobiasGeralja’s Tobias . Van de hengst Beekzicht Cas. Tweede op de divoza cup in de mortel . Met 76.5 punten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2015-04-15 Gijs SnijdersKyra’s Promising Risky Dream(V. De mensinghe’s Rinaldo) is tijdens SGW Etten-Leur met Gijs Snijders reservekampioen van Brabant geworden in de L- pony’s.

 

 

 

 

 

 


2015-03-14 Gijs Snijders - Risky DreamGijs Snijders heeft met Risky Dream (v. De mensinghe’s Rinaldo) een 5e plaats behaald tijdens SGW Winterswijk in de L pony’s.

 

 

 

 

 

 


Nické Miskotte en haar pony Ten Ankers Arcafree (fokker dhr. Kemkers) reden vandaag hun eerste spring wedstrijd in Zuidwolde. Nické stuurde haar pony foutloos rond en behaalde een eerste prijs met 85,5 stijlpunten.

2015-01-03 nicky miskotte


Nické Miskotte heeft met haar pony Ten Ankers Arcafree (Vivienne’s Vision of Freedom) in Heeten twee keer een eerste prijs gehaald in de L1 dressuur. Voor hun eerste proef hadden ze 197 punten en voor hun tweede proef 193 punten.

2015-02-22 nicky miskotte


Chantal Windstra – Oosterbroek Francine (Orlando x Feline)
Indoor Kampioen L-springen D-Pony’s Regio Groningen

chantal windstra - oosterbroek francine


Sinds 2 maanden rijdt de dertienjarige Bo Fijma op Wicked Pick Me Up. Eind december heeft Bo Wicked Pick Me Up voor het eerst uitgebracht op een wedstrijd. Ze is gelijk gestart in de klasse M1 omdat ze met 2 andere (niet NF) pony’s al succesvol is in de M en Z dressuur.

Begin januari wisten ze zich te plaatsen voor het regiokampioenschap van Utrecht met een prachtige score van 200 punten. Afgelopen zaterdag werden de Utrechtse kampioenschappen georganiseerd in Bunschoten. Bo en Wicked Pick Me Up lieten een keurige proef zien; ze behaalden daarmee de derde plaats!

Wicked Pick Me Up is een twaalfjarige kroon merrie gefokt uit de hengst Major en de kroon preferente merrie Wicked Lucky Lady (V: Beechwood Lucky Star). Ze is gefokt door de familie Krol uit Vledder.

2015-01-31 bo fijma en wicked pick me up


25 januari behaalde Gijs Snijders met Kyra’s Promising Risky Dream (v. De mensinghe’s Rinaldo) het kringkampioenschap in het C/L springen door het beste te presteren over 5 wedstrijden. Hiermee plaatste hij zich ook voor de Brabantse Kampioenschappen.

2015-01-25 gijs snijders op kyra s promising risky dream


18 januari behaalde Gijs Snijders met de 4,5 jarige ponyhengst Kyra’s Promising Risky Dream (v. De mensinghe’s Rinaldo) een 2e plaats met 190 punten in de C-L1 en won hiermee tevens het kringkampioenschap. Zij zullen 7 februari dan ook deelnemen aan de Brabantse kampioenschappen samen.

2015-01-18 gijs snijders op kyra s promising risky dream


Nické Miskotte en haar pony Ten Ankers Arcafree (fokker dhr. Kemkers) behaalde op 18 januari op de wedstrijd te Heeten twee keer een eerste prijs met 199 en 195 punten. Nické komt uit voor de rijvereniging de Hertruitertjes te Hellendoorn.

2015-01-18 nicky miskotte


Nické Miskotte behaalde met haar 9 jarige ruin Ten Ankers Arcafree (fokker Dhr. J. Kemkers) in Lichtenvoorde een vierde prijs in de L1 dressuur met 187 punten. Ten Ankers Arcafree is een nakomeling van de hengst Vivienne’s Vision of Freedom en komt uit de merrie Kingsburn Early Armanca.

Nické is 11 jaar en brengt deze C pony uit op de wedstrijden sinds juni 2014, inmiddels zijn ze samen L1 met 5 winstpunten.

2015-01-12 nicky miskotte


Liset Dezijn en haar pony Kayra (Carlo)

Hierden 25-10-2014 2 x 2e prijs in de M1
Hulshorst 22-11-2014 1e selectie 2ePrijs in de M1/M2
Hasselt 29-11-2014 1e prijs in de M1
Zwolle 14-12-2014 2x 1e prijs in de M1
Apeldoorn 20-12-2014 2e selectie 1e prijs in de M1/M2
Wapenveld 22-12-2014 1e prijs in de M1
Hierden 03-01-2015 1e prijs in de M1

Tevens is Liset met Kayra Kringkampioen van Noord Oost Veluwe en Flevoland geworden in de M1/ M2 categorie C-pony’s en ze mogen voor de 3e keer op rij naar de Gelderse Regiokampioenschappen.

lizetdezijn


Marilyn Roelofs behaalde met haar pony Calypso (stamboeknaam Mijndert) het kringkampioenschap van kring “Reggedal” in de klasse B cat.C.

Dit resultaat behaalde ze door een 1e plaats en een 2e plaats over twee verschillende springparcoursen te behalen. Deze wedstrijd werd op zaterdag 3-1-2015 in Ambt Delden verreden.
Calypso is gefokt door de Dhr.L. Marbus uit Noordwijk uit zijn merrie Madeliefjeshoeve’s Mimi(Polsbury Popeye) en Vivienne’s Vision of Freedom. Marilyn is 10 jaar oud.

2015-01-03 marilyn roelofs calypso


26 december heeft Gijs snijders met Kyra’s Promising Risky Dream (V. De mensinghe’s Rinaldo) een 2e plaats behaald in het C/L springen. Hiermee is hij nu M startgerechtigd.

2014-12-26 gijs snijders op kyra s promising risky dream


21 december heeft Gijs snijders een 2e plaats behaald bij een springwedstrijd in Nistelrode in het C-L . Hij reed de 4 jarige ponyhengst Kyra’s Promising Risky Dream (V. De mensinghe’s Rinaldo) van fokster Y.A.W Theunissen

2014-12-21 gijs snijders op kyra s promising risky dream


30 november heeft Gijs Snijders met Kyra’s Promising Risky Dream de 1e plaats behaald in de C-L1 met 194 punten. Op 7 december behaalde hij een 3e plaats in het C-L springen met 2 foutloze rondes. En 13 december behaalde hij een 2e plaats in de C-L1 dressuur met 193 punten.

gijs snijders


Tijdens de finale van ‘Twente dressuur cup’ in Rijssen reed Dylian Roelofs haar pony Jacodi´s Bo´s Blaze. Dylian en Blaze (L2) hadden zich voor deze finale geplaatst door drie voorselecties te rijden waarin ze 1x derde en 2x eerste werden en ze als rubriekswinnaars zich plaatsten voor de finale. In deze finale namen zestien combinaties deel van de klasse B tot en met de klasse Z-2. De proeven weren beoordeeld door twee juryleden afzonderlijk van elkaar Dylian en Blaze kregen 207 en 202 punten een score van 68,17% wat goed was voor de eerste plaats en de ‘Twentse dressuur cup 2014’.
Blaze en Dylian reden afgelopen oktober ook de kroonproef waarbij Blaze ook de titel ‘kroon´ verdiende. Niet alleen op 1 dag een goede prestatie maar ook regelmatig op de wedstrijden! Geen eendagsvlieg dus!

dylian roelofs

 

Afgelopen zaterdag 1 November heeft Gijs Snijders met Kyra’s Promising Risky Dream aan de dressuur wedstrijd meegedaan in Uden. Hierbij haalde hij een 1e en 2e plaats in de BC/L1 met 201 en 189 punten.

gijs snijders met kyras promising risky dream


Rossum’s Cést La Vie, Gronings kampioen SGW en tevens winnaar van de Noordelijke Eventing Cup (NEC), met haar jonge amazone Chantal Windstra.

c.est la vie


Op de foto Wiebe Willemsen en zijn pony Silver Apple (geboren als Eikenhorst Silvia) van Apple Witch Pure Magic.

Wiebe is hier onderweg in de cross tijdens de SGW van Gorssel op 13 september in de klasse M. Ze behaalden een keurige 3e plaats van Gelderland na een foutloze cross.
Zaterdag 20 september heeft Wiebe met Silver de klasse M-springen gewonnen op het concours van Schaijk.

silver apple

 

Hierbij nog een uitslag van de Hippiade verreden op 30-08-2014.
Liset Dezijn met haar C-pony Kayra (Carlo) zijn in een sterk deelnemersveld als 6e geindigd op de Hippiade Klasse L2-C

kayra 2


Tijdens het NK Samengesteld mennen op 5 en 6 september in Driezum-Wouterswoude wist Hette Jellema met de New Forest pony Vrijzicht’s Angel (v. Brummerhoeve’s Boss), de bronzen medaille in de klasse 3 enkelspan pony in de wacht te slepen. Na een vierde klassering in de dressuur en twee balletjes in de vaardigheid bezetten ze na de eerste dag de 6e plaats in het klassement. Door een foutloze en snelle marathon klom de combinatie met Anne-Wytske Jellema als groom op naar een mooie derde positie. Een prachtige afsluiting van een heel mooi debuutseizoen in de samengestelde mensport!

Op de foto één van de zes fraaie hindernissen die in het Friese Wouterswoude stonden opgesteld

angel


Sedert enkele weken rijdt AnnSophie Goethals voor een dekstation met een Nederlandse NF dekhengst. Orchid’s Tygo kwam enkele jaren geleden naar België. 
AnnSophie startte hem onlangs in de FEI Pony-test waar hij, op zijn nog maar pas 3e wedstrijd op dit niveau, door Nederlands Grand-Prix jurylid Boomaars meer dan 67 % scoorde!
Vorige maand ging hij mee op stage bij Academy Bartels. Ann-Sophie trainde ondertussen al meerdere pony’s naar dit niveau en Orchid’s Tygo blinkt uit qua karakter: eerlijk, werkwillig en geduldig!

tygo

 

Sam Modderman en haar 5jr D pony Kantje’s Esri wisten tijdens de Friese kampioenschappen op een mooie 3e plaats te eindigen in het B springen.
De nieuwe combinatie heeft op 23 augustus een 1e prijs B springen en een 3e prijs B dressuur gewonnen tijdens het prachtige concour te Wittelte.

esri

 


Op de Friese Kamioenschappen, gehouden op 8 augustus, werden Thura de Boer en Oak Forest Felice (v. Vivienne’s Vision of Freedom) kampioen B-dressuur cat. C met 200 punten.

felice


Afgelopen weekend, 9 en 10 augustus, heeft Gijs Snijders met Risky Dream mee gedaan aan jumping De Drie Linden, waarbij hij een 1e plaats behaalde in de C-B klassiek en een 2e plaats in de C-B derby. Afgelopen dinsdag wist hij in Herveld een 2e plaats te halen in de C-B dressuur met 193 punten.

risky dream 2


Op de Overijsselse kampioenschappen, die verreden werden te Bathmen op 9 augustus, behaalde Dylian Roelofs met haar pony Jacodie´s Bo´s Blaze het Overijssels Kampioenschap in de klasse B-springen cat.D. Tevens behaalde ze met Blaze het reservekampioenschap in de klasse L2. dressuur. Hoe allround kan een New Forest pony zijn! Dylian komt uit voor de Pc. de Hertruitertjes uit Hellendoorn. Blaze werd gefokt door de Fam.Jochems uit Beekbergen uit hun merrie Silronray´s Beaudeline X Polsbury Pirelli.

jacodis bo blaze 2


Op 9 augustus behaalde Dylian Roelofs met haar pony Calypso het Overijssels Kampioenschap in de klasse M1 dressuur. Dit Kampioenschap werd verreden in Bathmen. Dylian komt uit voor Pc. de Hertruitertjes uit Hellendoorn.
Calypso, stamboeknaam Mijndert. is gefokt door de heer L. Marbus uit Noordwijk uit zijn merrie Madeliefjeshoeve´s Mimi X Vivienne´s Vision of Freedom.

calypso2

Op zaterdag 2 augustus heeft Liset Dezijn met haar C-pony Kayra (Carlo) mee mogen doen met de Gelderse Kampioenschappen in de klasse L2. De combinatie heeft brons veroverd en heeft hiermee een startbewijs voor de Hippiade.

kayra


Gijs Snijders heeft met Kyra’s Promising Risky Dream in het weekend van 11 t/m 13 juli meegedaan aan het Zomerfestijn bij het Zwarte Water. Hierbij haalde hij zowel in het klassiek parcour als in de finale een 2e plaats.

Op 20 juli is Gijs gestart tijdens de Stompwijkse Paardendagen in het ponyrennen. Hierbij won hij zijn eigen categorie en later ook de finalerit voor de Dr. Barendse Troffee.

kyra6


Op zaterdag 26 juli is in alle vroegte de fam. Touw vertrokken richting Millstreet (Ierland), waar Laurie en haar pony Berkzicht Rob Nederland gaan vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen springen.
Vrijdag gaat Laurie met haar teamleden van start in de landenwedstrijd. 
Wij wensen Laurie en Rob heel veel succes toe in Millstreet!!

berkzicht rob


Laura Luyten gaat voor België naar het EK pony’s in Ierland (Millstreet) van 30 juli tot 3 augustus met de door Mieke Kappers-Jurrius gefokte Nieuwmoeds Rudo (v. Nieuwmoed’s Patrick)

Rudo is ondertussen 9 jaar, en werd 6 jaar geleden door de fam. Luyten gekocht met het oog op de toekomst. Nou, dan lijkt nu prima gelukt !
nieuwmoeds rudo

 


Wow wat een gave dag!

Ten Ankers Freela en Adrie van der Loo Zuid Nederlands Kampioen mennen Z dressuur! Tevens werden ze vaardigheid reserve kampioen M en Z!
Op naar de Hippiade in Ermelo!

freelafreela 2

 

3 dekhengsten van Stal Koetsiershoeve geselecteerd voor de Regio Kampioenschappen samen met hun amazone Fabienne Lichtenvoort Cats.

De 4- jarige hengst Burghoeve’s Plot Bleu was 3e op het kringkampioenschap in de B-dressuur.
De 5- jarige hengst Dimmans Edward is kringkampioen geworden in de klasse L-D springen.
De 11 jarige hengst Bovenheigraaf’s Camillo mag het kampioenschap lopen in het Z-D springen.

Op de eerste foto: Fabienne Lichtenvoort Cats met Dimmans Edward.

Op de tweede foto: Bovenheigraafs Camillo Derde foto: Burghoeve’s Plot Bleu

dimmans edward2