In memoriam Ria de Groote – Rietveld, 1943 – 2015

Foto Ria de GrooteOp zondag 25 oktober jl. bereikte ons het droevige nieuws, dat een New Forest liefhebster pur sang, mevrouw Ria de Groote, is overleden.

Ria was de spil binnen de familie die in het pittoreske dorpje Wijdenes al vele jaren – met veel passie – New Forest pony’s fokt. De fokkerij werd gestart met de merrie March Marigold, die werd aangeschaft als rijpony voor hun dochter en later uitgroeide tot stammoeder.

Bij aankomst op de boerderij is het bordje met stalnaam ‘The Mickle’ niet te missen en ook op de rouwcirculaire prijkten vol trots de namen van alle fokproducten. Op veel evenementen van onze vereniging was Ria aanwezig, vergezeld door haar man Bram, dochter Meryam en kleinkinderen. Zowel Ria als Bram hebben zich vele jaren ingezet als vrijwilliger.

Één van de fokkerijsuccessen is het Nationaal kampioenschap dat The Mickle’s Merit behaalde. Ria was hier erg trots op. Wij zullen Ria herinneren als een persoon, die vol positiviteit en wilskracht in het leven stond, maar het gevecht tegen haar ziekte niet heeft kunnen winnen.
Wij wensen haar man Bram, dochter Meryam en kleinkinderen sterkte en kracht toe en hopen dat zij steun zullen vinden bij hun Foresters.

Namens Regio West

Lars Pronk

Rouwkaar Ria de Groote