Sulaatik’s Vingino en Major met vier zonen op de CHK 

Zaterdag 20 februari vindt op het Nationaal Hippisch centrum in Ermelo de jaarlijkse hengstenkeuring van het New Forest Pony stamboek plaats. Zevenentwintig jonge hengsten hebben zich aangemeld om voor goedkeuring in aanmerking te komen. In verband met corona en de daarmee gepaard gaande beperkingen kunt u de hengstenkeuring niet bezoeken, maar ……. wel live (en gratis) volgen via:

–> Live Stream – ClipMyHorse.TV .

Voor het beste beeld alleen de link gebruiken die wij als stamboek delen via onze website en facebook. 

Nieuw te keuren hengsten 

Van de 27 nieuw te keuren jonge hengsten zijn er twee aangemeld voor de kleine maat. 25 hengsten van zestien verschillende vaders zien we terug in de grote maat. Sulaatik’s Vingino en Major leveren met ieder vier hengsten de meeste zonen aan. Spoekedammetje’s Nick, Rowan en Lomansheide Brent zijn met twee zonen vertegenwoordigd.

–> De gehele collectie en het tijdsschema 

De jonge hengsten worden exterieurmatig op een harde ondergrond beoordeeld, waarna ze hun bewegings- en springkwaliteiten in de kooi mogen tonen. Aan het einde van de dag wordt de definitieve nieuwe collectie hengsten bekend gemaakt. 

Oudere hengsten 

Omdat we het dit jaar met een afgeslankte versie moeten doen, zijn er weinig oudere hengsten aanwezig. Van de groep hengsten die vorig jaar de hengsten verrichting hebben afgesloten zullen de volgende aanwezig zijn voor de presentatie aan de hand:  

Kleine maat  

  • Blue Forest Butterfly 

Grote maat  

  • Hattrick Collin 
  • Havehoeve’s Indra 
  • Lomansheide Hunter 
  • Marco 
  • Gruyter’s Bruno Mars 

Daarnaast zijn de volgende hengsten aanwezig ivm primering resultaat afstammelingenonderzoek. 

  • Spoekedammetjes Nick en Kulberg’s Timor. 

Predicaathengsten

In de rubriek Predicaat hengsten zal naast Heihoeve’s Berlin, een door de hengstenkeuringscommisie met een predicaat beoordeelde – maar nu nog “mystery guest” –  zijn opwachting maken. 

We verwachten dat het een mooie dag wordt met kwaliteitsvolle hengsten. 

We zien jullie allemaal graag online bij de livestream.