Geslaagde eerste Sport- en Showdag hengsten

Het is altijd afwachten hoe iets uitpakt als het voor de eerste keer georganiseerd wordt, maar gelet op de publieke belangstelling, en de geluiden van fokkers, bezoekers en hengstenhouders was het geslaagd.

Jos Smits had de kleine maat hengst Rakker L vanuit België meegenomen en drie prachtige nakomelingen van hem toonden zich onder het zadel met zeer jeugdige amazones. Dat deed ook Brummerhoeve’s Paladin onder Marc Olde, met drie nakomeling die iets groter in de maat waren maar toch nog steeds met jeugdige amazones. Dan krijg je toch waardering voor het prettige karakter van de New Forest Pony.

Topper van het stamboek Noordhof’s Surprise liet met drie grote maat nakomelingen en wat oudere amazones zien dat de appel niet ver van de boom valt. Om daarna zelf af te sluiten met een knallende kür op muziek.

Linde Hofs en Levi Roeterink hadden een heuse Pas de deux ingestudeerd. Chantal Windstra stuurde Lex tussen de hindernissen door onder het dameszadel om vervolgens snel af te reizen naar Ermelo en nog even zevende te worden op het NK Z springen paarden. Je moet het maar willen doen op de dag van je belangrijkste wedstrijd van het jaar.

De nieuwe jaargang presenteerde zich fris tussen de rubrieken door en het is goed te zien dat een aantal hengsten nog mooier zijn geworden dan dat ze tijdens de hengstenkeuring in februari al waren.

Met groepjes spring- en dressuurhengten in de baan en begeleiding van Cor Loeffen en Mascha Reijs kon de fokker mooie vergelijkingen maken tussen hengsten op weg naar het lastige antwoord op de vraag: Welke hengst gebruiken we dit jaar?