Antoon Bosch fokker van het jaar

Antoon Bosch houdt zich al jaren bezig met de fokkerij van NF ponies en boekt daarbij aansprekende resultaten. Zijn ponies scoren daarbij opvallend in de sport, maar ook op de exterieurkeuringen.

Zo fokte hij uit de merrie Heihoeves Jolanda, in combinatie met de hengst Rusty, de ZZ springende Heihoeves Miranda en Heihoeves Lex. Deze behoorde onder de naam Lex BB tot de  Nederlandse en internationale springtop (oa. Met Patricia Greeve).

Een andere lijn waar hij uitermate succesvol mee is vangt voor hem aan bij de merrie Kantjes Astera, ster, pref, afstammend van  Priory Prickle uit een merrie van  Kantjes Mirakel.

Van Astera komt:

– Heihoeves Max (v Justice HR), Z springen

– Heihoeves Florian (v Lamento), internationale eventingpony in Denemarken en voorheen in Italie.

– Heihoeves Jasper (v Kantjes Ronaldo), deze pony is bekender onder zijn sportnaam Mister Magic en hoorde bij de nationale en internationale springelite.

Dochter Patrica (v Kantjes Ronaldo) leverde ondertussen ook weer verscheidene kinderen die zich op de concoursvelden onderscheiden, Waaronder Heihoeves Kevin ( Z dressuur) en Heihoeves Bjorn ( Springt in Zweden op Z niveau).

Maar een bijzonder opvallende merrie uit de fokkerij van Antoon Bosch is Heihoeves Rozalinda, kroon, preferent. Geboren uit de combinatie van Kantjes Ronaldo x Kantjes Astera.

Deze merrie was succesvol op de exterieurkeuringen, deed een zeer goede kroonproef (A-premie) en zorgt voor fraaie nafok.

Ze bracht reeds:

-2 kroonmerries

-3 stermerries

En na de laatste hengstenkeuring zijn  nu 2 van haar zonen en een kleinzoon goedgekeurd voor de dekdienst.

–          Heihoeves Florencio ( v Lomansheide Brent), rechtstreekse zoon, dit jaar voor het eerst goedgekeurd

–          Heihoeves Berlin ( v Sulaatiks Mancini) een rechtstreekse zoon, die een goede verrichtingsproef aflegde en op de HK fraai als 2e geplaatst werd achter de latere kampioen.

De ultieme bekroning op de fokkerij van Antoon Bosch kwam dit jaar op de laatstgehouden hengstenkeuring. Daar werd Heihoeves Boston uitgeroepen tot kampioen bij de dekhengsten. De zoon van Hobby des Maronniers uit de kroonmerrie Heihoeves Alycia  en daardoor weer kleinzoon van Rozalinda zette de Heihoeve weer volop in de picture.

Dat heeft de commissie doen besluiten om de heer Antoon Bosch uit te roepen tot fokker van het jaar 2019.