Ter nagedachtenis aan Martin Burger (Stal Hamlet)

Als leden en bestuur van ons stamboek zijn we zeer verdrietig met het bericht dat Martin Burger op dinsdag 7 september j.l. is overleden. Dat Martin ziek was wisten velen van ons. Zijn overlijden valt ons zwaar. Ons medeleven gaat vooral uit naar Martins lief Betty Laan.

Martin was New Forest Pony liefhebber en fokker in hart en nieren en samen met Betty de drijvende kracht achter stal Hamlet. Zij worden gewaardeerd om hun eigen visie op de fokkerij.

Martin stond altijd klaar voor ons stamboek en heeft in de loop der jaren veel betekend tijdens onze evenementen. Zo hielp hij in het opbouwteam van de Sportdag en de hengstenkeuring en was hij graag gezien lid van begeleidingsteams.

Stal Hamlet boekte door de jaren heen vele fokkerij successen. Eén van die successen was  in het najaar 2020, toen maar liefst twee door hem en Betty gefokte merries succesvol de verrichtingen doorliepen en het kroonpredicaat behaalden. Een prachtig moment beleefde hij nog deze zomer toen de door hem en Betty gefokte Hamlet’s Lyselotte (v. Rossum’s Fabrizio), gefokt uit de kroon preferentie merrie Hamlet’s Maryse (v. Hamlet’s Mérick), Algemeen Dagkampioen werd op de keuring in Norg.

We wensen Betty Laan, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur en leden NNFPS

Martin en Betty met Hamlet’s Maggie-May in 2015 op de regiokeuring te Breukelen
(foto: Arlette Beukenkamp)