Stamboekopnames en Keuringen 2022

In overleg met het Algemeen Bestuur en de Regio’s zijn er voor het keuringsseizoen 2022 de volgende meetmomenten op de agenda opgevoerd welke wij u hierbij kunnen presenteren. Aan u om u op te geven!!

Deze data zijn:

  • Zaterdag 18 juni STAMBOEKOPNAME en VEULENKEURING bij Stal Nieuwmoed, familie Jurrius,,Ruurloseweg 96-98, 7251 LW Vorden
  • Zaterdag 25 juni STAMBOEKOPNAME en VEULENKEURING bij Hippisch Centrum Midden Zeeuws Vlaanderen, Graafjansdijk 173B 4554 LD te Westdorpe
  • Zaterdag 2 juli STAMBOEKOPNAME en REGIONALE KEURING bij Manege Norg, Kerkpad 1, 9331 AC te Norg
  • Zaterdag 9 juli STAMBOEKOPNAME en REGIONALE KEURING bij Manege De Pijnhorst, Bremhorst 6, 5491 LR te St. Oedenrode
  • Zaterdag 16 juli STAMBOEKOPNAME en REGIONALE KEURING bij Manege Hippisch Verband, Halvinkhuizerweg 78-80, 3882 LA te Putten

Hierbij bieden wij U het vraagprogramma voor 2022:

–> VRAAGPROGRAMMA 2022

 

 

Om in te schrijven maakt u gebruik van het inschrijfformulier:

–> INSCHRIJFFORMULIER

 

Op het stamboekkantoor komen veel vragen binnen over de werkwijze bij het laten beoordelen van een New Forest pony. Natuurlijk helpen zij u graag verder maar wellicht kan het ook handig zijn u middels deze publicaties te laten informeren.

–> Mijn pony laten beoordelen; hoe zit het nu precies?

 

AANDACHTSPUNTEN VAN HET BESTUUR M.B.T. KEURINGSSEIZOEN 2022.

 

Veulenkeuringen 2022

Veulens kunnen worden gekeurd en geprimeerd in de rubrieken 1 t/m 4, die tijdens een regionale keuring worden uitgeschreven. In 2020 zijn echter vanwege de corona-maatregelen geen regionale keuringen georganiseerd. Daarom is in dat jaar de mogelijkheid geboden om ook tijdens stamboekopname momenten veulens te keuren. In 2021 is deze mogelijkheid als een pilot voortgezet.
Het bestuur heeft deze pilot geëvalueerd. Daarbij is gekeken naar het belang van leden hun veulens te kunnen tonen, de deelname in afgelopen jaren en de noodzaak de veulenkeuring weer te concentreren bij de regionale keuringen.
Het bestuur heeft besloten dat in 2022 de veulenrubrieken 1 t/m 4 zowel bij de stamboekopname als bij de regionale keuringen kunnen worden uitgeschreven.

 

LET OP! Correct gevaccineerd deelnemen!

Pony’s die deelnemen aan de stamboekopname en/of keuring moeten correct gevaccineerd zijn. De laatste inenting tegen influenza mag niet langer dan een jaar geleden zijn. De basisvaccinatie tegen influenza moet bestaan uit twee inentingen, die minimaal 21 en maximaal 92 dagen na elkaar zijn toegediend. De vaccinaties moeten correct in het paspoort staan.
Tijdens de stamboekopname en keuringen vindt controle op een correct entingsverleden plaats. Is het vaccinatie schema niet in orde, dan wordt de pony uitgesloten van deelname. Een en ander geldt niet voor veulens die nog geen paspoort hebben en aan de voet van de moeder worden getoond. Maar wel voor de merries waarvan alleen het veulen wordt gekeurd en de betreffende merrie het veulen op de keuring begeleidt.

Overige info in samenhang met de stamboekopnames en keuringen 2022:

–> Protocol stamboekopname

–> Werkwijze, afstanden en maten bij het vrijspringen

–> Formulier stamboekopname

–> Algemene bepalingen keuringen 2022

–> Aandachtspunten van het bestuur m.b.t. het keuringsseizoen 2022

 

Mochten er nog vragen zijn – neem contact op met het stamboekkantoor!

Wij zien uw opgave graag tegemoet!