Nick met vier zonen op CHK, Redd H, Kinou en Brent met drie

Zaterdag 15 februari vindt op het KNHS centrum in Ermelo de jaarlijkse hengstenkeuring van het New Forest Pony stamboek plaats.  Negenentwintig jonge hengsten zijn er voor het ochtendprogramma aangemeld om voor goedkeuring in aanmerking te komen. ’s Middags worden de oudere hengsten geplaatst en geprimeerd en de algemeen kampioen gekozen.

Nieuw te keuren hengsten

Van de 29 nieuw te keuren jonge hengsten zijn er vier aangemeld voor de kleine maat. 25 hengsten van dertien verschillende vaders zien we terug in de grote maat.  Spoekedammetje’s Nick levert met vier nakomelingen de meeste zonen aan, drie hengsten zijn met drie zonen vertegenwoordigd, nl: Brummerhoeve’s Redd H, Kinou des Marronniers en Lomansheide Brent. Van de internationale springhengst Cyklon Texass wordt een zoon aangeboden voor het kruisingsregister NFX. Voor de gehele collectie kijk hier.

De jonge hengsten worden exterieurmatig op een harde ondergrond beoordeeld, waarna ze hun beweging- en springkwaliteiten in de kooi  mogen tonen. Aan het einde van de dag wordt de definitieve nieuwe collectie hengsten bekend gemaakt.

 

Wat:                      New Forest Hengstenkeuring

Waar:                   KNHS Centrum Ermelo

Wanneer:           zaterdag 15 februari

Hoe laat:             van 8.00 – 18.00 uur