New Forest Pony’s aan kop bij DPC.

In Vorden vond de tweede selectiewedstrijd plaats van de competitie die het Dutch Pony Championship (DPC) uitschreef in Vorden.

We kregen de uitslag gemeld middels onderstaand bericht. De eerste selectie wedstrijd van deze competitie had al plaatsgevonden in Heerewaarden en wel op 3 juni j.l. en ook daar zetten een aantal New Forest pony’s hun best beentje voor.

De uitslagen van deze beide wedstrijden ( en hun NF-deelnemers)  kunt u vinden in de onderstaande links:

–> DPC uitslag Heerewaarden 3-6-2023

–> DPC uitslag Vorden 17-6-2023

Wij vinden het fijn om te lezen – en waarderen het zeer – dat de gebruikers die zich inschrijven op deze manier “onze” pony promoten.

Wellicht dat er meer gebruikers zijn die een pony hebben in de leeftijdscategorie van 4-; 5-; of 6 jaar?

Hier vindt u het vraagprogramma:

–> Vraagprogramma – Dutch Pony Championship

Op een bijna tropische dag werd in Vorden de tweede selectie van het Dutch Pony Championship verreden. Op het mooie terrein van Stal Seren hebben de New Forest pony’s goede zaken gedaan. Bij de 4 jarige pony’s waren de nummers 1 en 2 beide New Forest pony’s.

Op kop geplaatst werd de 11 jarige Evi Vaessen met haar 4 jarige New Forest merrie Everest Ferien. De merrie is een dochter van Holthausen Frodo II uit Tiggelberg Ferien (Sulaatik’s Fireball) en gefokt door Jos Krapels. Evi heeft Ferien nu een jaar en start haar L1 dressuur. Ze heeft haar zelf opgeleid met behulp van haar instructrice Maud Peters. Eva omschrijft haar pony als een echte merrie die heel lief is maar soms ook wel wat ondeugend kan zijn. Vandaag waren ze gestart om wat ervaring op te doen en dat pakte erg goed uit. Ze willen nog een keer mee doen aan een selectie en dat zal dan in de Mortel zijn.

Op nummer 2 stond ook een New Forest merrie namelijk Femes Fears Natalief met haar amazone Esmee Kieft. Deze merrie heeft als vader Heihoeve’s Boston en komt uit een merrie van Rivaldo H. Esmee staat ook als fokker geregistreerd maar ze hadden de moeder van Natalief drachtig gekocht van Twan Bannink. De 16 jarige Esmee start ook al bij de paarden maar haar grote liefde blijven toch de New Forest pony’s. “Die zijn gewoon leuker en hebben een fantastisch karakter” aldus Esmee. Ook Esmee heeft haar pony zelf opgeleid en zal ook nog een keer bij een selectie van DPC starten, dat zal dan in Tolbert zijn. “DPC is een gave competitie die super georganiseerd is met mooie prijzen” verteld Esmee enthousiast.

Evi en Esmee van harte gefelicteerd met deze prachtige resultaten vandaag. We wensen jullie veel succes en plezier met jullie geweldige New Forest pony’s