Centrale Merrie Keuring –> Jubileum Editie

In het kader van het jubileum van het stamboek staan op het programma van de CMK niet alleen de reguliere keuringsrubrieken en kampioenschappen. De toeschouwers kunnen tevens genieten van een Regio Battle en een rubriek  Fancy Dress. Daarnaast kunnen kinderen een ritje maken op een pony.

Regiobattle:

Dit jaar worden er drie regionale keuringen gehouden. In Norg, Hengelo en Hoofddorp. We willen de in 2007 begonnen traditie van een Regio Battle voortzetten. Deze gaat nu tussen regio Noord, Oost en West/Zuid. Per regio/ regiocombinatie nemen er 6 pony’s deel. De jury welke de kampioenskeuring verrichten wijzen de pony’s voor deelname aan. De dagkampioen en de hoogstgeplaatste 3- jarige worden aangevuld met de beste 4 jarige of oudere merries grote en/of kleine maat met of zonder veulen, en/of de beste ruin.

Op de CMK worden de pony’s beoordeeld via het puntensysteem met bordjes, waarbij alleen de 4 hooggeplaatste pony’s per regio/ regiocombinatie mee tellen voor de uitslag. Pony’s worden door drie afzonderlijk juryleden beoordeeld. Er zullen speciale prijzen beschikbaar worden gesteld. Tevens zal uit de Battle blijken welke regio zich de beste van Nederland mag noemen!.

Daarnaast worden nog de volgende individuele titels aangewezen:

  • Pony met de hoogste dagscore,
  • Pony met de hoogste score voor type
  • Pony met de hoogste score voor beweging

 

 

 

 

 

 

Fancy Dress:

Carnaval met je pony! Mag met de pony aan de hand, onder het zadel of aangespannen.

Verkleed jezelf en vermom eventueel je pony ook. Dit wordt beoordeeld op basis van originaliteit en creativiteit. Je dient je in te schrijven via onderstaande link.

Klik hier om je aan te melden voor de FancyDress

Wacht niet te lang, want VOL=VOL!

 

 

Best Handler:

Deze wordt uit de voorbrengers bij de keuring aan de hand  aangewezen.

 

MEET & GREET:

Kinderen kunnen op deze dag op (uiteraard) een New Forest pony een ritje maken.