Holthausen Eldar goedgekeurd en geprimeerd in Duitsland

Hebben jullie gehoord dat Holthausen Eldar in Duitsland is goedgekeurd als dekhengst en gelijk al geprimeerd is?
Dat gebeurt alleen als de cijfers hoger zijn dan een 8.

Vader is Bovenheigraaf’s Camillo, moeder Holthausen Nienna, kroon, Elite, prestatiefokmerrie. Eldar is het derde veulen van Nienna die goedgekeurd is: Holthausen Fëanor, Holthausen Frodo gingen hem voor. Eldar is de 4de Holthausen dekhengst: van Eldars oma Holthausen Elanor Elenna werd Holthausen Rohan goedgekeurd in Frankrijk voor het NF en alle stamboeken vanwege zijn excellente springprestaties.

Raymond schrijft op 18-10-2015 op Facebook:
Gisteren een topdag beleefd in Verden op de hengstenkeuring. Holthausen Eldar goedgekeurd, werd Kampioen en daarbij ook nog geprimeerd!! Hij liet zich fantastisch zien en sprong erg goed. Hij werd omschreven als een heel mooi langgelijnde pony, met zeer veel kinderpony uitstraling en met veel balans en ruimte in het bewegen. Daarbij toonde hij bij het springen ook veel instelling en een zeer fijn meewerkend karakter. We zijn zeer trots op deze kleine maat, 1.35m metende zoon van Bovenheigraaf’s Camillo. Zijn moeder is ster,kroon,preferent, prestatie fokmerrie en Elite merrie Holthausen Nienna. Eldar is haar 3e goedgekeurde zoon en Nienna is weer volle zus van onze dekhengst Holthausen Elessar. Dat maakt deze fokkerij nog interessanter, want Bovenheigraaf’s Camillo is drievoudig Bundessieger in Duitsland en Holthausen Elessar viervoudig reserve Bundessieger tussen de duitse rijpony’s en andere rassen en zijn beide al zeer succesvol in de sport geweest!
Eldar is een ware verrijking voor onze kleine maat fokkerij. Hij heeft een andere bloedlijn dan onze hengst Comm’s forest Dille.

Comm’s Forest Dille was met Benthe Meijerink ook mee naar Verden voor een show onder het zadel. De internationale New Forest Pony Meeting stond op het agenda en het duo mocht daarbij de hun kunsten op vakkundige wijze vertonen aan het publiek. We hebben met zijn allen zeer veel plezier gehad en succes. En de kwaliteiten van de kleine maat New Forest pony’s weer op de kaart gezet!!!

Holthausen Eldar is het allerlaatste veulen van Nienna, ze is nu met pensioen als fokmerrie. Ze gaat natuurlijk nog wel mee naar het bos, en wordt ook nog bereden.

Holthausen Eldar 2