Algemene Ledenvergadering

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/04/2016
Hele dag

Locatie
KNHS Centrum

Categorieën Geen Categorieën


 

Lezing Lineair Scoren door Jacques Verkerk

Elk seizoen beoordelen onze juryleden onze jonge pony’s voor opname in het stamboek met de ideale New Forest pony keuringsstandaard in gedachten. Sinds 1999 gebeurt dit mede aan de hand van het zogeheten ‘lineair scoreformulier’.

Het formulier heeft zich door de jaren heen gewijzigd en is nog steeds in ontwikkeling. In de huidige vorm bestaat het formulier uit twee delen, in de praktijk ook wel aangeduid als de ‘onderbalk’ en de ‘bovenbalk’. De onderbalk omvat een groot aantal exterieur- en bewegingskenmerken, waarmee een gedetailleerde beschrijving van de pony kan worden weergegeven. Pas nadat ieder afzonderlijk kenmerk is geobserveerd en beschreven in de onderbalk, volgt de waardering van de pony als totaal. Deze komt tot uitdrukking in de bovenbalk, waar punten voor het totale exterieur en de verschillende bewegingen worden gegeven. Hierover zal dhr. Jacques Verkerk tijdens deze ALV een lezing komen geven.

De uitkomsten en meer informatie over de kenmerken op het lineair scoreformulier vindt u op onze website onder “FOKKERIJ” -> “LINEAIR SCORES NNFPS”.

Wellicht een tip om u hierin te verdiepen alvorens u onze ALV bezoekt waarvoor wij u van harte uitnodigen!