2 kleine maat, 8 grote maat hengsten toegelaten tot de dekdienst

Met een goed bezette tribune werd vanochtend het vrij bewegen en springen van de jonge hengsten afgewerkt. Tien hengsten werden doorverwezen naar de tweede bezichtiging later op de dag, om daar te horen dat ze alle tien zijn toegelaten tot de dekdienst.

Kleine maat

In de kleine maat wisten Freedoguard (stm. 1.25m, Haywards Guardsman x Vivienne’s Vision of Freedom) gefokt door dhr. Kemkers en in eigendom van dhr. Collewijn en Arendnest’ Cappuccino (stm. 1.32m Sulaatiks Vesins x Carlo) van fokker en eigenaar dhr. Verton de jury voor zich te winnen.

Twee zonen van Rowan

Rowan had twee zonen  in het ochtendprogramma en beide konden goedkeuring van de jury wegdragen, te weten: De Mensinghe’s Emmet (stm 1.47m, Rowan x Frisian Forest Marco Polo) gefokt door de zusjes Van Dijk en in eigendom van Lars Pronk en Hattrick Collin (stm. 1.46m, Rowan x Aladin) gefokt door de gebr. Hoedemakers en in eigendom van de comb. Braat.

Dat gold ook voor Marco (stm. 1.45m, Spoekedammetje’s Nick x Elshof Marnix) gefokt door dhr. Sloot en in gezamenlijk eigendom met André Jurrius, Vegas (stm. 1.46m, Sulaatiks Vainqueur x Corso) van fokker mevr. Enckevort en in eigendom van dhr. Kerckhoffs. Twee hengsten met een stokmaat van 1.48m werden aangewezen: Havehoeve’s Indra ( Lomansheide Don Diego x Hoppenhof’s Erwin) gefokt door dhr. Havekes en in eigendom van Andre Jurrius, en Match Point (Brummerhoeve’s Paladin x Nieuwmoeds Patrick) gefokt en in eigendom van A.C. Huizinga.

Kinou des Marroniers kreeg zijn zoon Lomansheide Hunter door uit Orchid’s Mysta (Marits Mistique), die in Brent en Don Diego al twee goedgekeurde zonen heeft. Familie Van ’t Goor kreeg fokkerssucces doordat Eikenhorst Andre (stm. 1.46m, Kulberg’s Timor x Brummerhoeve’s Boss) in eigendom van C. Lemmens ook de goedkeuring van de jury kreeg.

Complete uitslagen met cijfers volgen later.