GRUYTER's BRUNO MARS

Melle Bruno x Hoppenhof's Shardon
 • Kleur
  Vos
 • Geboortedatum
  2015-06-12
 • Stokmaat
  1,45 pijpomv 17 cm
 • Niveau
  Januari 2024: Dressuur M1 / Springen Cat. D - 1.20 m.
 • Fokker
  Comb. Fam. A.M. Braat/ Dhr. H.J. Braat
www.stalhetgruyter.nl

Stamboom

Melle Bruno
He.Stb. 220 ps.d.h.
Oosterbroek Sergio
He.Stb 129 keur ps.d.h ps.f.h.
Heihof's Primeur
He.Stb 43 keur.pref
Oosterhoek Nadine
Stb. 1362 kroon pref ps.f.m.
Melle Monika
Stb 3532 kroon pref ps.f.m.
Noordererf Chap
He.Stb. 60 pref
Kantje's Monic
Stb 2675 kroon pref

Hoppenhof's Mandy

52018020102149 St. kroon pref ps f. m. elite

Hoppenhof's Shardon
He.Stb 242 ps.d.h.
Nieuwmoeds Patrick
He.Imp 88 keur ps.f.h.
Kantje's Dominga
Stb. 5368 ster pref ps.f.m.
Hoppenhof's Mara
52018020042109 Stb. ster kroon
Woodrow Carisbrooke
He.Imp 98 keur pref ps.d.h. ps f.h.
Hoppenhof's Marcia
52018019972189 Stb. ster pref

Meer informatie

Fokker              :       Eigenaar
Eigenaar           :       Comb. Fam. A.M. Braat / Dhr. H.J. Braat, Greutelseweg 25, 7345 CR WENUM WIESEL

Dekstation      :       Stal het Gruyter, Greutelseweg 25, 7325 CR WENUM WIESEL Telefoon: 06-43015012 Email: stalgruyter@live.nl / website: www.stalhetgruyter.nl

2018: Voor het eerst goedgekeurd

2019: Verrichtingsonderzoek niet afgerond

Moederrapport: Hoppenhof’s Mandy

2020: Verrichtingsonderzoek afgelegd

Bevindingen van de verrichtingsjury:

Gruyter’s Bruno Mars geeft het algemene beeld van een ijverige, eigenzinnige hengst hengst die een gevorderde ruiter vergt. Hij heeft gedurende het onderzoek gelijkmatig gepresteerd. Zijn stap is bij een contactteugel tactonzuiver. De draf is krachtig, maar weinig gedragen. De galop is strak maar met een goed gebruik van het achterbeen. Zowel de draf als de galop zijn krachtig maar weinig gedragen en en weinig gesloten. Tijdens de verrichting loopt Bruno Mars de rijproef in een matige aanleuning en met weinig balans. Bij het springen heeft hij een mooie voorbeentechniek; springt met veel vermogen maar springt gehaast. In het terrein gaat hij goed door, laat een sterke terreingalop zien en gaat goed liggen. Met betrekking tot zijn instelling en werklust kan worden gerapporteerd dat Bruno Mars looplustig is, het werk als normaal ervaart en voldoende bereidheid om te werken heeft. Zijn aanleg voor dressuur is voldoende tot ruim voldoende, voor het springen veel en voor het terreinwerk zeer veel. De gastruiter vindt dat de hengst een voldoende gevoel geeft en geschikt is voor een ervaren ruiter. Het stalrapport geeft aan dat de hengst zich gemakkelijk laat verzorgen en braaf is en er verder geen bijzonderheden zijn.

Opm.     :              Conform de voorwaarden van het verrichtingsonderzoek heeft de hengst deelgenomen aan de gebruikspresentatie op de Hengsten Sport en Showdag van 2022

 

 

 

 

 

 

 

2022: Predicaat Prestatie dekhengst

2023: Rapportage nakomelingenonderzoek op basis van 33 waarnemingen lineair score

Van de totaal 33 nakomelingen lineair zijn gescoord waarvan 21 als merrie / ruin op opnameleeftijd en 6 tijdens de hengstenkeuring en 6 op veulenleeftijd. Het totaal lineair gescoord op opnameleeftijd of tijdens de hengstenkeuring ( 27 van 57 stuks) is een percentage van 47,3%.

RAPPORTAGE:

De nakomelingen staan qua type duidelijk in het rechtshoekmodel met veel New Forest rasuitstraling en sprekende hoofden. De halzen kennen een lichte hoofd-hals verbinding, neigen naar lang en zijn gemiddeld bespierd. De halsrichting is duidelijk verticaal. De schoft is hoog en loopt duidelijk zeer lang door in de rug. De schouderligging is gemiddeld. Verloop van de rug neigt naar week. Dit geldt ook voor de lendenen. De croupe is hellend en de lengte wisselend met voldoende lengte van de broekspier. De voorbenen zijn over het algemeen correct, maar neigen soms naar hol. De kootstand is gemiddeld. De achterbenen zijn in het algemeen correct gesteld, maar neigen soms naar sabelbenig. De kootstand is gemiddeld.: De hoeven zijn over het algemeen gemiddeld breed. De verzenen zijn voldoende hoog.

Het beenwerk is duidelijk zeer hard en de omvang neigt naar teer. Beweging in stap: De stap is correct met voldoende ruimte.Beweging in draf: De draf is ruim van lengte met ruim voldoende souplesse en kracht. De drafhouding is duidelijk dragend.

2024: Rubriek 3A CHK – 7e plaats in rubriek 3A

2024: Rubriek 3A CHK – 1e premie n.a.v. rapportage verrichtingsonderzoek