Spelregels Sportpony, Eventingpony en Dressuurbelofte

De rubrieken Sportpony, Eventingpony en Dressuurbelofte bestaan uit twee onderdelen:

1. Exterieur keuring (individuele beoordeling van de pony aan de hand)

LET OP: Exterieurkeuring verplicht voor Sportpony, Eventingpony (NIEUW) en Dressuurbelofte (NIEUW)

Bij de exterieur keuring zal de pony op de harde bodem gepresenteerd worden aan de hand, waarbij de stap , draf en het type/exterieur worden beoordeeld. Dit onderdeel vindt in de ochtend plaats voor de KNHS stallen (zie voor tijden de dagindeling). Je kan je ter plaatse opgeven bij de ringmeester van de exterieur keuring. Dit onderdeel is dus niet op startvolgorde.
Het voorbrengen is enkel toegestaan met een hoofdstel (geen beenbeschermers e.d.). Het is noodzakelijk dat het hoofdstelnummer goed zichtbaar is en bij de juiste pony hoort. Voor de voorbrenger is rijkleding toegestaan. De keuring begint met het opstellen voor de jury. Vervolgens geeft de jury aan om te gaan stappen en vervolgens te gaan draven.
2. Beoordeling onder het zadel
Voor dit onderdeel is een startlijst gemaakt. Zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent en je aanmeldt bij de ringmeester. Bij dit onderdeel rijden er 3 of 4 deelnemers tegelijk in de baan, waarbij de jury instructies geeft.
De jury moet streng zijn tegen combinaties die niet of slecht willen springen. Deze combinaties moeten helaas na drie weigeringen de baan verlaten.