Spreekbeurt over New Forest Pony’s?

Het feit dat je op deze pagina terecht bent gekomen houdt waarschijnlijk in dat je een New Forest Pony hebt, er op een rijdt of misschien wel op een andere manier ermee in aanraking bent gekomen. En toen dacht jij; daar ga ik wat meer over vertellen om mijn klasgenootjes enthousiast te maken.

Dat vinden wij leuk en daar willen we je graag bij helpen. Maar dacht je een kant en klare spreekbeurt aan te treffen, dan heb je het mis. Daar moet je toch echt zelf nog wel wat voor doen. (dat zou je meester of juf ook niet goed vinden). Mocht je met de informatie die we hier voor je hebben verzameld nog geen complete spreekbeurt kunnen maken? Via Google is ook een heleboel te vinden! Of kijk op de NF Fokkers pagina van deze website, daar vindt je allemaal fokkers van New Forest Pony’s die vast wel bereid zijn je een handje te helpen. Je vindt er altijd wel één bij jou in de buurt.

De New Forest Pony is een raspony. Wat betekent dat en wat mag wel en wat mag niet?

Dat betekent dat deze pony’s in een stamboek worden geregistreerd en dat in principe alleen maar gefokt wordt met pony’s die allemaal 100% New Foresters zijn. In de loop van de jaren zijn er ook pony’s gefokt die alleen maar een New Forest moeder of vader hebben. Ook zij krijgen een plekje binnen ons stamboek.  Kijk maar eens op de fokkerijpagina.

Waar kan ik de New Forest vinden:

De New Forest ligt in het Zuiden van Engeland. Op wikipedia staat een goede uitleg over de New Forest.

Hoe groot zijn de New Forest pony’s en welke kleuren hebben ze?

Omdat het om een rasfokkerij gaat zijn er een aantal afspraken gemaakt waaraan New Forest Pony’s moeten voldoen. De grote pony’s mogen niet groter zijn 1.48m en de kleine  New Forest Pony’s noemen we kleine maat als ze niet groter zijn dan 1.37m. Dat wil zeggen dat de schoft niet hoger is dan deze maat. Wat is de schoft? Dat zie je in het onderdeel : Hoe noem je alle ledematen van een pony?

In the New Forest komen een aantal kleuren voor, maar niet alle kleuren die je bij een pony mag verwachten. Daar zijn afspraken over gemaakt, net als over het feit of een pony wel of niet bont mag zijn. Kijk op de  Fokkerijpagina (link opnemen). voor de juiste gegevens.

Waar worden New Forest Pony’s voor gebruikt?

New Forest Pony’s zijn veelzijdige pony’s en ze hebben een goed karakter. Dat is wel zo prettig als je er mee gaat werken. Je komt ze namelijk overal tegen: dressuur, springen, eventing (naast dressuur en springen  ook crossen in de bossen), mennen, endurance (lange afstanden rijden) en als speelkameraad natuurlijk. Het zijn pony’s waar ook best veel volwassenen dezelfde sporten mee bedrijven. Zo sterk zijn ze.

De New Forest Sportdag is een wedstrijd in Ermelo waar meer dan 600 New Forest Pony’s bij elkaar komen om wedstrijden tegen elkaar te rijden en de beste New Forest Pony te worden van Nederland. Misschien ook leuk voor jou en je klasgenootjes, het is altijd op een van de laatste zaterdagen van september (controleer onze website voor de laatste gegevens.)

Hoe noem je alle ledematen van een pony?

Ex

Je ziet dat heel veel lichaamsdelen dezelfde naam hebben zoals je die ook bij mensen kent. Alleen staat een pony op vier benen en verschikt daarmee de positie wat ten opzichte van de mens.

Promotiemateriaal:

Wil je wat promotiemateriaal van ons ontvangen, dan kan dat. Geef ons het adres van je school en je meester of juf door en wij zorgen dat dit voor de spreekbeurt bij hen terecht komt.

Succes met je spreekbeurt!